L’Ajuntament de Barcelona publica un repositori web amb els cartells municipals : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona publica un repositori web amb els cartells municipals

04/10/2019

La ciutadania podrà descarregar-se i imprimir els cartells que han decorat la ciutat des de l’any 2015

El cartell de la Mercè 2019, entre molts altres, ja està disponible per descarregar i imprimir

L’Ajuntament de Barcelona ha fet accessibles online els cartells municipals que han decorat la ciutat des de l’any 2015. Els cartells, pel moment un total de 78, estaran disponibles en un nou web que permet descarregar i imprimir, en alta resolució, la cartelleria municipal. A mida que es vagin desplegant noves campanyes de comunicació, s’aniran incorporant els seus cartells al web repositori.

Al web barcelona.cat/campanyes ja està disponible el cartell de les festes de la Mercè 2019, entre molts altres. A banda d’aquest, també n’hi ha molts altres que commemoren altres festes de la ciutat, com Sant Jordi o Santa Eulàlia; dates reivindicatives, com el 25 de novembre, i altres temàtiques com ara drets socials o la convivència ciutadana.

 

 

Mitjançant aquest nou web que funciona a mode de repositori, la ciutadania podrà descarregar-se i imprimir els cartells que ja són part de la història de la ciutat per fer-ne un ús particular. Cal tenir en compte, però, les condicions legals a l’hora de fer servir els materials, ja que no es podran utilitzar amb finalitats comercials.

Signats per professionals de la il·lustració, el disseny i la comunicació com María Corte, Miguel Bustos, Júlia Solans, Javi Royo, Laura Meseguer o Snoop, entre altres, els cartells suposen una mostra de la seva feina, un exemple del talent creatiu a la ciutat i, alhora, una visió diferent de Barcelona. Els cartells també són una mostra de com es poden transmetre de manera clara i atractiva conceptes i missatges complexos.

L’objectiu d’aquest web és tenir un arxiu amb els cartells realitzats durant els darrers anys, que s’anirà ampliant amb els nous cartells. Aquest repositori també pretén donar més visibilitat al sector del disseny i la il·lustració, tan presents a la vida de barcelonins i barcelonines des de fa dècades.

Link al web: barcelona.cat/campanyesCompartiu aquest contingut