Sants-Montjuïc estrena una nova àrea de jocs infantils i un nou espai d’esbarjo per a gossos : Servei de Premsa

Sants-Montjuïc estrena una nova àrea de jocs infantils i un nou espai d’esbarjo per a gossos

05/10/2019

Avui el districte de Sants-Montjuïc estrena un nou espai d’estada i ús ciutadà. El carrer del Priorat- i l’interior d’illa al que dona accés- han estat reurbanitzats per convertir-los en dues zones ben delimitades: una de jocs infantils i una altra d’esbarjo per a gossos.

La reforma, acordada amb el veïnat, es va començar a projectar l’any 2017 i enguany s’han dut a terme les obres, que han durat sis mesos i ha suposat prop de 800.000 euros. Tota l’àrea d’actuació són 1.170 m2.

La construcció de l’aparcament subterrani va donar lloc a aquest espai obert al carrer del Priorat, poc urbanitzat i que s’havia anat degradant. A partir de les queixes i demandes del veïnat, es va elaborar el projecte de reurbanitzar-lo i dotar-lo de les activitats complementàries necessàries per potenciar-ne l’ús harmònic per part de tothom al barri. Bàsicament, un espai de jocs per a la petita infància i una àrea d’esbarjo per a gossos.

 

 

Abans de reurbanitzar l’interior d’illa, ha calgut reforçar el forjat i la impermeabilització del pàrquing, així com connectar a la xarxa elèctrica el nou enllumenat. A la zona de la plaça assolellada durant tot l’any es plantarà vegetació aromàtica. Al parterre, on la insolació no permet la col·locació de plantes de flor, s’ha col·locat una catifa verda amb punts de color.

Tot l’interior d’illa queda delimitat per una tanca metàl·lica que no impedeix veure ni ser vist des de dins. En tot cas, les portes estaran tancades a la nit. Dins de l’espai principal de la plaça hi ha l’àrea de jocs per a infants de menys de cinc anys, amb un tren i un cavall de fusta, i un ós de formigó. Aquests jocs, inclusius per a tota la canalla, els permeten desenvolupar les habilitats de moviment, contacte amb altres, jocs de rol i experiències sensitives com ara tocar, mirar, pujar… El paviment de cautxú continu vermell és esmorteïdor.

Al costat de la rampa d’accés al pàrquing, se situa l’àrea d’esbarjo per a gossos, doblement tancada però amb visibilitat. La instal·lació de xarxes de reg i drenatge, amb sorra adequada perquè no s’hi aixequi pols, també permetrà dur-hi a terme la neteja periòdica per part dels serveis municipals.

Finalment, també s’han reurbanitzat els 80 metres del carrer del Priorat, que uneixen el carrer del Sant Crist amb el del Rei Martí. El paviment és ara homogeni a tot el carrer, per facilitar-ne l’ús com a espai de vianants encara que també doni accés al pàrquing.

Festa ciutadana amb activitats infantils i tallers d’educació canina

Aquest dissabte, 5 d’octubre, d’11 a 14 h, hi ha activitats programades per animar els espais i donar-los a conèixer al barri. Hi trobareu un espai per a nadons, un racó de jocs per a “gegants” (de 3 a 12 anys) i tallers d’educació canina.

 

Descarregar nota en format PDF:
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/10/dss_1.pdfCompartiu aquest contingut