Finalitzada la restauració de l’entorn del pati posterior del Museu Picasso i carrers Cirera i Seca : Servei de Premsa

Finalitzada la restauració de l’entorn del pati posterior del Museu Picasso i carrers Cirera i Seca

06/10/2019

Acaben els treballs de naturalització de la planta baixa del pati i la restauració de la portalada dels carrers de la Seca i Cirera, al districte de Ciutat Vella

L’obra se suma a una actuació ja feta a les façanes posteriors de les finques que donen al pati de la plaça de Raimon Noguera, pertanyent al Museu Picasso

Ha finalitzat la restauració de l’entorn del pati posterior del Museu Picasso i els carrers de la cirera i la Seca. La renovació d’aquest espai ha conclòs amb la naturalització de la planta baixa del pati i la restauració de la portalada dels carrers de la Seca i Cirera, a Ciutat Vella. Aquestes intervencions han complementat una actuació ja feta a les façanes posteriors de les finques que donen al pati de la plaça de Raimon Noguera, pertanyent al Museu Picasso.

 

 

La restauració de l’àmbit es va iniciar fa uns 10 anys arran de les obres d’ampliació del museu, que van deixar al descobert aquestes parets. Des de l’Ajuntament, es va posar en marxa l’actuació de rehabilitació del conjunt, que abasta les façanes posteriors de quatre finques al carrer de la Cirera.

Es tracta d’uns edificis d’habitatges d’uns 60 metres quadrats de superfície i amb un pati de metre i mig per banda, que es ventilaven només per aquest pati i per la façana principal del c/Cirera. Per tant, l’actuació a la part del darrere dels immobles ha permès dignificar i millorar la llum i la ventilació d’aquests habitatges. D’una banda, amb finestres de fusta obertes amb una proporció diferent, on hi ha un forat obert de manera tradicional; i segon, creant una doble pell amb la rehabilitació del murs i recuperant la persiana alicantina, tan típica de Ciutat Vella. En relació a l’entorn, l’actuació pacifica la relació de l’edifici amb l’espai a nivell de planta baixa.

En la intersecció dels carrers de la Seca i Cirera hi havia una paret cega al damunt d’una portalada de quatre plantes que s’ha enderrocat per millorar la il·luminació, la permeabilitat visual i la percepció d’aquest últim carrer. Així, la trobada en planta baixa de les noves façanes amb el pati Noguera del Museu Picasso s’ha resolt mitjançant la instal·lació d’un entramat metàl·lic que serveix de suport a plantes enfiladisses per a conformar amb el temps un sòcol vegetal que farà més acollidor aquest reclau i a la vegada resol les prescripcions de seguretat d’aquest museu.

Els treballs de rehabilitació de les façanes han anat a càrrec dels privats, si bé l’Ajuntament n’ha subvencionat el 50% del cost amb una aportació de 139.035 euros a través d’ajuts la rehabilitació del Consorci d’Habitatge de Barcelona i de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà. Pel que fa als treballs de naturalització de la planta baixa i la restauració de la portalada, la despesa ha estat 143.500 euros, finançada amb els ingressos obtinguts per compensacions paisatgístiques. En total l’Ajuntament ha destinat 282.535 euros a la renovació de l’espai.

Video dels treballs de rehabilitació d’aquest espai

 



Compartiu aquest contingut