Ada Colau, Anne Hidalgo i Eric Garcetti presenten a la cimera de Copenhagen el compromís de les ciutats per un aire net : Servei de Premsa

Ada Colau, Anne Hidalgo i Eric Garcetti presenten a la cimera de Copenhagen el compromís de les ciutats per un aire net

10/10/2019

Les alcaldesses de Barcelona i París i l’alcalde de Los Angeles protagonitzen la darrera jornada de la cimera que ha reunit a la capital danesa els líders de les principals ciutats del món compromeses amb l’emergència climàtica

La reunió internacional és la reunió més important que se celebra en l’àmbit de les ciutats i servirà per refermar l’aliança global i el compromís en la lluita contra el canvi climàtic

Copenhagen és des d’ahir i fins divendres l’escenari de la reunió mundial de les grans ciutats compromeses amb l’emergència climàtica, agrupades en la xarxa C40 que fins ara ha estat liderada per l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo. Barcelona és una de les ciutats europees referents en la lluita contra el canvi climàtic. En la cimera de Copenhagen, l’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, prendrà el relleu de la presidència de C40.

Divendres, Ada Colau, Anne Hidalgo i Eric Garcetti seran els encarregats de presentar el compromís de les ciutats per un aire net, una de les 3 declaracions que els principals líders de les ciutats convocades aprovaran a la capital danesa. Les ciutats també treballen per una declaració específica sobre el Green New Deal, i per mostrar un compromís de les ciutats per la transformació dels sistemes alimentaris urbans.

Les ciutats integrades a C40, on Barcelona ha tingut un paper actiu, volen que la cimera de Copenhagen torni a ser un punt d’inflexió per reconèixer el paper de les grans àrees urbanes com a solució i actors de primer nivell pel que fa a l’emergència climàtic. C40 connecta a més de 90 de les principals ciutats del món compromeses amb l’acció climàtica i un futur més saludable i sostenible. La xarxa representa a més de 700 milions de ciutadans i ciutadanes i una quarta part de l’economia global.

L’alcaldessa assisteix a la cimera acompanyada per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. Janet Sanz mantindrà contactes bilaterals amb les ciutats i institucions que ja mantenen relacions de treball amb Barcelona, i amb altres amb les quals establir noves col·laboracions.

La cimera aplega dirigents de diferents ciutats i institucions del món compromeses amb l’adopció de polítiques municipals contra l’emergència climàtica. Podeu consultar el programa de la cimera d’alcaldes i alcaldesses en el següent enllaç: https://c40summit2019.org/

 

AGENDA PER A MITJANS

DIVENDRES 11 d’OCTUBRE

Presentació de la Declaració Clean Air Cities
Hora: 8:30 hores
Lloc: Press conference room (Tivoli Conference Center)
Ponents: Ada Colau, Anne Hidalgo i Eric Garcetti. També intervenen altres alcaldes de les principals ciutats de la cimera.
S’oferirà streaming de la roda de premsa: https://c40summit2019.org/newsroom/press-conference-livestream/

Sessió Plenària: The Future we want is inclusive
Hora d’inici: 9:15 hores
Lloc: Tivoli Congress Hall
Intervenció Ada Colau: 10:15 hores (hora aproximada)
S’oferirà streaming de la sessióCompartiu aquest contingut