Ada Colau proposa posar fi al dièsel, eliminar el plàstic d’un sol ús i limitar els vols : Servei de Premsa

Ada Colau proposa posar fi al dièsel, eliminar el plàstic d’un sol ús i limitar els vols

11/10/2019

L’alcaldessa de Barcelona clou l’última jornada de la cimera mundial de ciutats per l’emergència climàtica, una trobada que ha reunit prop d’un centenar de líders locals a Copenhagen

“Les ciutats liderem el canvi, però els Estats tenen la capacitat legislativa”, ha dit Colau, que reclama un canvi de paradigma global

Acabar amb el dièsel, apostar per les renovables, eliminar l’ús del plàstic d’un sol ús i limitar els vols, especialment d’aquells trajectes curts que tenen alternativa per tren. Aquestes són les propostes que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantejat a la cimera mundial de grans ciutats que des de dimecres es troben reunides a Copenhagen per tractar sobre l’emergència climàtica.

“Les ciutats estem liderant el canvi, però els Estats tenen la capacitat legislativa per canviar les regles del joc globals”, ha recordat Colau, que ha insistit que per un canvi de paradigma real, cal afrontar un canvi del model productiu i econòmic.

 

Avui es tanca a Copenhagen la cimera més important de ciutats a l’entorn l’emergència climàtica, una trobada que ha reunit prop d’un centenar d’alcaldes i alcaldesses a través de la xarxa C40. Les ciutats han assumit com a pròpies les tesis del Global New Green Deal, fent un reconeixement de l’emergència climàtica i assumint un rol protagonista per ser part de la solució, reclamant també als Estats més recursos i competències. “Assumir el New Green Deal és un pas endavant, perquè vol dir que reconeixem que cal canviar el model productiu i econòmic”, ha dit Colau, que ha estat acompanya en aquesta trobada per Janet Sanz, tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat.

 

En el següent enllaç podeu trobar la intervenció d’Ada Colau aquest matí a Copenhaguen:
http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/2019/10/10/c40-world-mayors-summit-declaracio-clean-air-cities/

 

 

La cimera de Copenhagen ha donat el vistiplau a 2 declaracions:

 

A més, les ciutats s’han adherit a la Global New Green Deal, fent un reconeixement explícit de l’emergència climàtica:

 

Barcelona ja ha iniciat el procés participatiu de la declaració de l’emergència climàtica a partir del proper mes de gener, quan es posarà en marxa una de les principals mesures: la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions, que suposarà posar fre a la circulació dels vehicles més contaminants, una mesura treballada conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat. Ada Colau ha defensat l’aposta de Barcelona per decretar l’emergència climàtica a partir de gener, amb propostes i accions concretes i després d’un debat i procés participatiu.

 

Àudio relacionat: http://www.ajuntamentbarcelonapremsa.info/download/colaucopenhagen.m4a

 Compartiu aquest contingut