El programa Escoles + Sostenibles incorpora 21 centres educatius amb l’emergència climàtica com un dels eixos de treball : Servei de Premsa

El programa Escoles + Sostenibles incorpora 21 centres educatius amb l’emergència climàtica com un dels eixos de treball

16/10/2019

L’acte de benvinguda al nou curs escolar 2019-2020 compta amb la participació de 240 alumnes i docents de 43 centres educatius de la ciutat i implica la comunitat educativa en les línies de treball per l’emergència climàtica a la ciutat

Enguany s’incorporen 21 centres se sumen al programa i passen a formar part de la xarxa Escoles + Sostenibles, integrada per 358 centres educatius de la ciutat

Emergència climàtica, contaminació de l’aire i el futur del planeta seran les línies de treball principals d’aquest curs

L’1 de gener de 2020 la ciutat de Barcelona decretarà l’emergència climàtica. I aquest serà precisament un dels eixos principals de treball del curs escolar 2019-2020 del programa Escoles + Sostenibles. Enguany 21 centres de la ciutat se sumen al programa i per tant han participat en l’acte de signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat i han entrat a formar part de la Xarxa Escoles + Sostenibles, que ja està integrada per 358 centres educatius.

El programa Escoles + Sostenibles, que compta amb 19 anys de recorregut a la ciutat, implica de forma activa l’alumnat en la millora de la sostenibilitat del centre amb projectes sobre biodiversitat, horts ecològics, compostatge, mobilitat sostenible, qualitat de l’aire i acústica, consum responsable i estalvi d’aigua i energia.

Des de les petites coses quotidianes fins als grans reptes del planeta, l’alumnat i els docents han mostrat el seu compromís i implicació en la lluita per l’emergència climàtica i els futurs escenaris que pot deixar el canvi climàtic.

Enguany han assistit a l’acte 43 centres educatius, dels quals 12 s’incorporen per primera vegada i 9 més ho fan després d’un temps de no participar-hi. Tot plegat amb la voluntat d’implicació de les escoles per incloure la sostenibilitat de manera transversal als seus projectes i fer visible la seva tasca en la construcció i transformació de la ciutat.

Durant el curs escolar, els centres que participen al programa desenvolupen un projecte propi de transformació per millorar la sostenibilitat a l’escola i el seu entorn amb la participació directa de l’alumnat i l’equip docent, des de la diagnosi i exploració de problemes fins a l’elaboració de propostes de millora i execució d’accions concretes. Entre els àmbits que tracten hi ha la prevenció de residus, el verd com a font de biodiversitat, horts ecològics, compostatge, millora del confort acústic dins els centres educatius i la qualitat de l’entorn entre altres aspectes.

Els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles també es poden implicar en altres accions i experiències relacionades amb la sostenibilitat. Algunes de les propostes són:

Les 358 Escoles + Sostenibles formen part de la Xarxa, Barcelona + Sostenible, que aplega més de 1.100 organitzacions, empreses, entitats, comerços i ciutadania en general que treballen per la sostenibilitat a la ciutat.Compartiu aquest contingut