L’Ajuntament de Barcelona posa en valor el compromís dels sectors econòmics i socials per recuperar la normalitat a la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona posa en valor el compromís dels sectors econòmics i socials per recuperar la normalitat a la ciutat

21/10/2019

L’alcaldessa, Ada Colau, ha presidit avui la reunió convocada a l’Ajuntament de Barcelona amb els principals representants dels sectors econòmics i socials de la ciutat per analitzar la situació i treballar conjuntament en la recuperació de la normalitat de la ciutat

En acabar la trobada, el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni ha fet una crida per desescalar la tensió del moment i poder valorar les dades d’impacte econòmic amb perspectiva

Collboni ha explicat que es mantindran els reforços dels serveis municipals dels darrers dies per recuperar l’espai públic i ha posat en valor el reforç dels canals de comunicació i informació, sobretot als visitants, i la creació d’un grup de seguiment amb comerciants, operadors econòmics i actors socials i culturals de la ciutat

L’alcaldessa Ada Colau ha presidit avui la reunió convocada per l’Ajuntament de Barcelona amb els principals representants dels sectors econòmics i socials de la ciutat per analitzar la situació i treballar conjuntament en la recuperació de la normalitat de la ciutat.

En acabar la trobada, el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni ha fet una crida per desescalar la tensió del moment i poder valorar les dades d’impacte econòmic amb perspectiva, i ha explicat que es crea un grup de seguiment amb els principals actors econòmics, socials i culturals de la ciutat per monitoritzar activament la situació: “Fem una crida a desescalar la tensió, que no té direcció concreta i perjudica la ciutat i la seva economia, i dificulta que la política torni en escena”, ha dit el tinent d’alcaldia.

 

 

Collboni ha xifrat en 2’7 milions les despeses municipals acumulades fins al moment, per reparar i reposar elements de neteja viària i via pública, i ha valorat “l’esforç ingent dels serveis municipals dels darrers dies per recuperar l’espai públic cada matí”. A més, ha posat en valor el reforç dels canals de comunicació i informació, sobretot als visitants, a través de xarxes socials i del call center del Consorci de Turisme de Barcelona i l’Ajuntament activat fins a la mitjanit per mantenir un flux d’informació continu, i ha explicat que no consten cancel·lacions a Fira de Barcelona ni altres operadors d’esdeveniments a la ciutat, tot i que sí s’han vist afectades algunes activitats culturals. A més d’aquest centre de trucades, també es va estar en contacte amb els 92 consulats amb presència a la ciutat per informar de la situació i mantenir un diàleg fluid, es va doblar personal a les oficines d’atenció turística de l’aeroport i es va emetre una nota cap a les agències de rating per donar confiança als mercats internacionals.

En la seva intervenció, el tinent d’alcaldia també ha destacat el compromís dels agents econòmics i socials amb la ciutat, ha dit que l’Ajuntament se suma al clam perquè “cessin els actes violents” i s’ha compromès “a continuar preservant la ciutat i defensant-la”. A més, ha posat en valor la capacitat de recuperació i resistència de la ciutat, i ha assegurat que “Barcelona ja ho ha fet en altres ocasions i ara es tornarà a posar dempeus”.

 

 Compartiu aquest contingut