Barcelona trasllada un missatge de tranquil·litat al cos consular : Servei de Premsa

Barcelona trasllada un missatge de tranquil·litat al cos consular

22/10/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d’alcaldia Jaume Collboni, Laia Bonet i Albert Batlle s’han reunit aquest dimarts amb representants consulars de prop de 50 països per explicar-los la resposta del consistori als aldarulls que ha viscut la ciutat algunes nits de la última setmana després de les protestes per la sentència de l’1 -O

Durant la reunió el Govern ha posat en valor l’esforç que s’ha fet per garantir i recuperar la normalitat de la ciutat

Adjuntem vídeo de la trobada que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona: https://ajbcn2017videoscomunicacio.s3-eu-west-1.amazonaws.com/GOROKA+DECLAS/191022_AV_ReunioCosConsular_Premsa/191022_AV_ReunioCosConsular_Premsa.mp4

Adjuntem imatges de la trobada que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona:
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/10/consul.zip

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, la tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, responsable de Relacions Internacionals, Laia Bonet, s’han reunit aquesta tarda amb representants consulars d’una cinquantena de països per “traslladar-los un missatge de tranquil·litat i normalitat” i per explicar-los la resposta del consistori als aldarulls que s’han viscut algunes nits de la última setmana després de les protestes convocades arran de la sentència de l’1 -O.

 

 

La reunió del Govern amb el cos consular ha servit per donar continuïtat a la comunicació que han mantingut durant aquests dies i ha permès donar resposta a la inquietud que alguns cònsols han traslladat al govern municipal respecte a les mobilitzacions i aldarulls que estan tenint lloc a Barcelona en la darrera setmana.

L’alcaldessa els ha volgut transmetre un missatge de “tranquil·litat després d’una setmana complicada” i ha assegurat que Barcelona ha pogut fer arribar clarament el “missatge de ciutat de pau i de diàleg que rebutja la violència i la intolerància”. “En aquesta ocasió la ciutat, humilment, ha estat a l’alçada i Barcelona ha demostrat una gran resiliència davant la complexitat amb uns serveis municipals exemplars”, ha dit.

“Tot i que no està a les nostres mans resoldre el conflicte que es planteja als nostres carrers, perquè transcendeix el nivell municipal, la ciutat ha respost en tot moment per llançar un missatge de crida a la calma, de desescalar el conflicte i, al mateix temps, de treballar a ple rendiment perquè la ciutat pogués recuperar la normalitat com abans millor”, ha sentenciat Colau.

En aquest sentit l’alcaldessa ha reiterat l’agraïment per la feina feta a tots els serveis públics municipals, de seguretat, mobilitat, neteja, bombers, Turisme de Barcelona, que ho han donat tot per garantir el funcionament de la ciutat i per recuperar la normalitat.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha fet una crida a la calma, “ha agraït la tasca d’uns serveis municipals que han funcionat al 150%”, i ha destacat que “durant tota la setmana l’Ajuntament ha tingut molt present a la comunitat internacional, un actor molt important per arribar a la població flotant que visita la ciutat i la que hi ha decidit viure”.

Collboni els ha traslladat que, com a mostra de normalitat, la ciutat manté per aquest cap de setmana la celebració del Barcelona International Community Day, amb una firma d’activitats especialment dirigides a la comunitat internacional de Barcelona.

La tercera tinenta d’alcaldia i responsable de l’àrea de Relacions Internacionals, Laia Bonet, ha destacat la disposició del Govern de la ciutat per assegurar que tot el cos consular i els residents estrangers disposen de la informació necessària per a sentir-se tranquils a la ciutat. “El cos consular no és només la representació internacional a la ciutat, sinó que també actuen com a ambaixadors de Barcelona al món. Reconeixent la complexitat del moment, vull agrair la feina que s’està fent per a comunicar i explicar la realitat de Barcelona a l’exterior”, ha subratllat Laia Bonet.

El cinquè tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle; ha destacat “que la ciutat té una capacitat de resiliència molt gran, que ha fet que cada matí la ciutat s’hagi despertat amb normalitat”.

Els cònsols o representants consulars presents a la trobada han agraït la convocatòria, la informació que han rebut per part de l’Ajuntament, la seva comunicació eficaç a través de les xarxes socials i s’han interessat pel Barcelona International Community Day o l’Smart City Expo World Congress , que se’ls ha garantit que se celebraran amb normalitat a la ciutat.

La darrera setmana els responsables municipals han estat en contacte permanent amb el cos consular proporcionant informació constant sobre la situació a Barcelona i es va posar a la seva disposició un servei d’atenció telefònica de 8 a 24h per atendre els dubtes dels diferents visitants de la ciutat i resoldre també questions a aquelles persones que tenen intenció de venir a Barcelona en els propers dies a través de Turisme de Barcelona. Un servei que ha estat incorporat pels diferents consolats als seus portals d’informació.

A la trobada també hi han participat el Director de Promoció Econòmica, Mario Rubert; i el Director de Turisme Barcelona, Joan Torrella, que han reiterat que prima la normalitat en els esdeveniments o activitats previstes a la ciutat.

 

Enllaços relacionats:

– Vídeo:
https://ajbcn2017videoscomunicacio.s3-eu-west-1.amazonaws.com/GOROKA+DECLAS/191022_AV_ReunioCosConsular_Premsa/191022_AV_ReunioCosConsular_Premsa.mp4

– Imatges:
https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/10/consul.zip





Paraules clau

aldarulls/ cos consular/