El Consell d’Immigració de Barcelona demana no instrumentalitzar les persones migrades durant la campanya electoral : Servei de Premsa

El Consell d’Immigració de Barcelona demana no instrumentalitzar les persones migrades durant la campanya electoral

24/10/2019

Les entitats que formen part del CMIB insten les forces polítiques a no fer discursos estigmatitzadors i estereotipats cap a persones migrants o racialitzades

Demanen especial protecció cap a les persones migrants menors d’edat no acompanyades i a totes les persones migrants en general com a fonament bàsic en la lluita contra la desigualtat, el racisme i la xenofòbia a la ciutat

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) demana a les forces polítiques que participaran a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre que no instrumentalitzin les persones migrades i racialitzades durant la campanya electoral, posant especial atenció al jovent menor no acompanyat. De fet demana que fomentin el seu empoderament i promoguin la seva representació en tots els àmbits socials, inclosos el propis partits polítics.

 

 

Aquesta petició es realitza a través d’una declaració institucional que es portarà al Plenari Municipal de demà. Amb aquesta declaració, les entitats i els grups municipals del consistori volen mostrar el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra les desigualtats, contra el racisme i contra la xenofòbia.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona demana concretament:

La declaració institucional que es portarà demà al Ple ha estat compartida avui entre les entitats del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i els grups municipals de Barcelona en Comú, el PSC, ERC, Junts per Catalunya, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi.Compartiu aquest contingut