Barcelona reconeix la trajectòria cultural de Daniel Giralt-Miracle : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la trajectòria cultural de Daniel Giralt-Miracle

28/10/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al crític, comissari i director museístic

Aquesta tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat al Saló de Cent la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al crític, comissari i director museístic Daniel Giralt-Miracle. La glossa del guardonat l’han fet l’arquitecte Juli Capella i la catedràtica d’Història de l’Art de la UB Mireia Freixes. A l’acte també hi ha intervingut el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats.

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa ha lloat la figura de Giralt-Miracle, “una persona molt estimada i valorada en el món de l’art, com a crític i historiador de l’art, però també com a divulgador i com a persona compromesa amb l’estudi del patrimoni de la nostra ciutat.” Colau ha destacat que medalles com la d’avui demostren que Barcelona “és una ciutat que estima la cultura, l’art, i que sap reconèixer i valorar el talent i el compromís dels professionals que fan de la cultura una eina de progrés social”, i ha dit que el guardonat té la virtut de saber transmetre, contextualitzar i preservar el coneixement, que ha posat de manifest com a estudiós de figures universals com Gaudí o Dalí, i com a gestor cultural al capdavant de projectes com el MACBA o La Pedrera, i ha expressat que “Giralt-Miracle és un referent per a totes les persones que estimem la cultura i que estem convençudes de la força que té per canviar les coses”.

La sessió plenària del Consell Municipal va aprovar el 22 de febrer passat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Daniel Giralt-Miracle, figura cabdal en l’expansió del coneixement sobre el patrimoni artístic barceloní del segle XX gràcies a la seva tasca com a crític, comissari i director museístic. Investigador de primer nivell, la seva labor divulgativa ha servit perquè la ciutat s’hagi pogut conèixer millor artísticament, però també, i molt notablement, per contribuir a ressituar-la en el context internacional. El Plenari va reconèixer les seves aportacions sobre el patrimoni artístic barceloní, la significació dels seus estudis sobre Antoni Gaudí i Salvador Dalí, el seu paper bàsic en la configuració del MACBA i el seu compromís constant amb Barcelona, exemplificat amb la donació recent del llegat artístic del seu pare, Ricard Giralt-Miracle.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
cultura/ Medalla d'Or/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina