Nou Barris tindrà unes noves escales mecàniques a Ciutat Meridiana : Servei de Premsa

Nou Barris tindrà unes noves escales mecàniques a Ciutat Meridiana

01/11/2019

En marxa les obres per posar les escales a l’àmbit comprès entre l’avinguda dels Rasos de Peguera i els carrers del Pedraforca i de les Agudes

Es donarà resposta a les dificultats d’accessibilitat que hi ha a la zona degut als desnivells, i també es reurbanitzaran els entorns de les escales amb uns nous jardins

El projecte té una inversió de 3,65M€ i està previst que els treballs acabin el proper juliol

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres per instal·lar unes noves escales mecàniques al barri de Ciutat Meridiana, a Nou Barris. En concret, s’ubicaran a l’àmbit comprès entre l’avinguda dels Rasos de Peguera i els carrers del Pedraforca i les Agudes, i permetran donar resposta a les dificultats d’accessibilitat que hi ha a la zona degut als desnivells. A més, s’aprofitarà per reurbanitzar els entorns de les escales amb uns nous jardins.

El projecte compta amb un pressupost de 3,65 milions d’euros, i està previst que les obres finalitzin el proper juliol. Un cop enllestides, les escales milloraran la mobilitat dels veïns i veïnes de l’entorn, ja que permetran recórrer de manera àgil i confortable un àmbit amb una diferència de cota de gairebé 22 metres on hi ha 4 blocs d’habitatges i l’escola Ferrer i Guàrdia.

 

 

El conjunt compta amb una esplanada amb moltes possibilitats d’usos que s’eixamplarà i s’equiparà amb jocs que complementaran l’accés secundari de l’escola Ferrer i Guàrdia. Per potenciar aquest mateix accés, es modificarà l’actual àrea de gossos per crear un espai lliure ampli i digne on s’hi podran fer activitats a l’aire lliure, i s’hi col•locarà un talús equipat amb jocs infantils.

Per integrar les escales en l’entorn i el paisatge, es faran servir talussos vegetals i pedra. I hi haurà diversos itineraris accessibles que conduiran a les escales i connectaran amb els passatges d’accés als habitatges, que es pavimentaran i s’il•luminaran, i es renovarà el mobiliari urbà.Compartiu aquest contingut