Barcelona disposarà de 271 col·legis electorals per a les eleccions generals de diumenge : Servei de Premsa

Barcelona disposarà de 271 col·legis electorals per a les eleccions generals de diumenge

06/11/2019

El cens electoral a la ciutat està format per 1.122.912 persones amb dret a vot

Per la jornada electoral s’han distribuït 53 kits de votació accessible per a persones invidents i 286 cabines de votació

Barcelona ho té tot preparat per la celebració de les Eleccions Generals del diumenge 10 de novembre, en què els ciutadans i ciutadanes escolliran els representants al Congrés dels Diputats i al Senat. La ciutat compta amb 271 col·legis electorals distribuïts pels deu districtes de la ciutat.

Els punts de votació obriran les seves portes a les 09:00 hores del matí i tancaran puntualment a les 20:00 hores del vespre. En total, el cens electoral a la ciutat està format per 1.122.912 persones. Pel que fa a candidatures que es presenten en aquestes eleccions, n’hi ha un total de 16 proclamades al Congrés dels Diputats a la província de Barcelona i 15 proclamades al Senat.

En els 271 col·legis electorals hi haurà en total 1.434 meses de votació. En total es repartiran 1.873 urnes pel Congrés i 2.868 del Senat. En total es repartiran 10.976.000 paperetes del Congrés (per les 16 candidatures) i 1.097.600 paperetes del Senat. Per la jornada electoral s’han distribuït 53 kits de vots per a invidents i 286 cabines de votació.

En el següent document es pot consultar el dossier informatiu amb les dades d’aquestes eleccions i l’històric d’anteriors eleccions generals a nivell de Barcelona, Catalunya i Espanya, Així mateix, s’ofereix informació sobre les darreres enquestes preelectorals publicades.

<b>Dossier preelectoral corresponent a les Eleccions Generals Novembre 2019</b>

En el següent enllaç trobareu el dossier preelectoral corresponent a les eleccions del proper 10-N elaborat pel Departament d’Estadística i Difusió de Dades de l’Ajuntament de Barcelona.
https://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/inf/ele/ele47/ele47.pdf

Conté 1) un resum de la normativa electoral; 2) les dades del procés electoral; 3) un recull de les enquestes difoses entre el 17 de febrer i el 4 de novembre 2019 i les seva projecció gràfica; i els resultats de les anteriors Eleccions Generals a 4) Espanya, 5) Catalunya i 6) Barcelona. En aquest darrer cas, s’adjunta una síntesi per districtes, barris i seccions censals, més una representació cartogràfica de la participació i d’implantació de les principals candidatures.

Podeu trobar informació detallada de l’històric de les Eleccions Generals a Espanya a: http://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/telec/gen/index.htmCompartiu aquest contingut