L’exposició ‘Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global’ és l’eix central del nou cicle d’activitats gratuïtes, que es desenvoluparà fins a finals de gener del 2020 al Centre LGTBI : Servei de Premsa

L’exposició ‘Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global’ és l’eix central del nou cicle d’activitats gratuïtes, que es desenvoluparà fins a finals de gener del 2020 al Centre LGTBI

06/11/2019

L’exposició ‘Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global’ és l’eix central del nou cicle d’activitats gratuïtes, que es desenvoluparà fins a finals de gener del 2020. 

El programa es completa amb conferències, cinema, una ruta històrica per la ciutat, la nova edició del Club de Lectura i dos tallers d’escriptura creativa.

El Centre LGTBI també acollirà la celebració del 25è aniversari de Gais Positius, entitat resident a l’equipament, i una de les referents locals en la lluita pels drets de les persones amb VIH i sida.

Anticipant-se a la propera celebració del Dia Mundial de la sida, que té lloc l’1 de desembre, el Centre LGTBI de Barcelona estrena un cicle d’activitats trimestral dedicat a reflexionar, debatre i conèixer els reptes presents i futurs del VIH i la sida.

L’exposició ‘Gent Positiva. VIH i sida, relats locals d’una història global’ és el fil conductor de la nova programació. Comissariada per Nancy Garín i Linda Valdés, la mostra fa un viatge als anys vuitanta i noranta per activar la memòria dels moviments i col·lectius de Barcelona que van ser capaços de generar espais de resistència a la crisi de la sida. A través de documents i materials provinents d’organitzacions i artistes, viatjarem als inicis dels activismes de la sida, que van ser capaços de treballar en un ampli espectre d’àmbits relacionats amb les cures: la prevenció, la recerca de tractaments, la reivindicació de drets, la generació d’informació, l’atenció i el suport mutu, etc. ACT UP Barcelona, els Comitès Ciutadans Antisida, Casal Lambda, FAGC, Coordinadora Gai – Lesbiana, Stop SIDA, SIDA STUDI, ACTUA, Projecte dels Noms-Hispanosida i Gais Positius són algunes de les entitats locals que s’hi referencien, juntament amb altres associacions i artistes de l’Estat (COGAM, Comitè Antisida de València, La Radical Gai, LSD, Miguel Benlloch i Pepe Miralles) i d’altres països, com Brasil, Mèxic i Xile.

Descarregar dossier de premsa en format PDF

 

 Compartiu aquest contingut