Mor a causa d’un virus la dofina més vella del Zoo de Barcelona : Servei de Premsa

Mor a causa d’un virus la dofina més vella del Zoo de Barcelona

06/11/2019

Dijous 7 de novembre, a les 9.45 hores, el director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcón, atendrà els mitjans que ho desitgin. El punt de trobada serà a l’entrada al Zoo que hi ha dins el Parc de la Ciutadella.

La setmana passada es va detectar una malaltia de possible orígen víric en el grup de dofins del Zoo de Barcelona. Immediatament, l’equip de cuidadors i el Servei Veterinari van iniciar una vigilància estreta i tractament dels animals. Fins ara, tres d’ells han respost adequadament i tot i manifestar alguns símptomes moderats de malaltia, mantenen una evolució favorable.

Malauradament, la femella del grup, Anak, no va respondre de la mateixa manera i va mostrar un procés amb afectació digestiva que es va anar agreujant i complicant en el temps. L’equip del zoo li va dedicar una atenció extraordinària, posant-la sota vigilancia i teràpia intensiva i seguiment dels seus paràmetres hematològics i bioquímics. Es va recòrrer també a l’assessorament per veterinaris especialitzats en la medicina dels cetacis.

Tot i aquests esforços, i malgrat aconseguir-ne una estabilització inicial, l’Anak no ha respost als tractaments i finalment ha mort aquesta nit. La causa final de la defunció la determinarà la necròpsia que es realitzarà.

L’Anak era la matriarca del grup de dofins allotjats al zoo de Barcelona, on va arribar l’octubre de 1990. Comptava aproximadament 34 anys, una edat prou avançada per aquests exemplars que poden arribar fins als 40 anys de vida. Durant aquests anys va tenir 4 fills, dos mascles i dues femelles. El més jove d’ells, el Nuik, viu encara al delfinari del Zoo i altres dos, Leia i Kuni, estan ara a l’Oceanogràfic de València. Actualment l’Anak estava seguint amb la resta del grup el pla d’entrenament i adaptació necessaris per preparar l’anunciat trasllat dels dofins del zoo a una nova instal·lació.

La direcció, el personal del zoo i els seus cuidadors lamenten la pèrdua d’un animal tant estimat.

Demà al matí a les 9.45h el director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcón, atendrà els mitjans que ho desitgin. El punt de trobada serà a l’entrada al Zoo que hi ha dins el Parc de la Ciutadella.Compartiu aquest contingut