El Mercat de Núria reobre com a punt d’abastiment alimentari i de productes quotidians : Servei de Premsa

El Mercat de Núria reobre com a punt d’abastiment alimentari i de productes quotidians

08/11/2019

Actualment, s’estan avaluant les opcions d’usos per a la resta de l’equipament, per tal de donar resposta a les demandes del veïnat que serveixi per activitats culturals i socials de proximitat, valorant el canvis necessaris de planejament que tinguin associats aquests nous usos

El Mercat de Núria, al barri de Ciutat Meridiana del districte de Nou Barris, ha tornat avui a obrir portes amb la instal•lació d’un autoservei que facilita l’abastiment de productes alimentaris i d’ús quotidià per al veïnat de l’entorn, donant resposta així a la demanda dels veïns i veïnes. Es tracta d’un format d’autoservei familiar i de proximitat de 400 m2, orientat a mantenir en la seva oferta comercial una varietat de productes que cobreixi les mancances d’oferta existent en l’àrea, i que satisfaci les demandes de la compra quotidiana dels veïns i veïnes del barri, incloent oferta d’alimentació fresca com ara fruites, verdures, carns, pollastre, xarcuteria i embotits, o ous.
L’autoservei es posa en marxa com a pas previ a la redefinició d’usos per a la resta de l’equipament, tal i com la comunitat veïnal demana, incorporant personal del mateix barri de Ciutat Meridiana.
En aquest sentit, els veïns han reivindicat la necessitat que el mercat continués oferint abastiment alimentari al barri, un cop la crisi econòmica va provocar el seu tancament l’any 2017. L’Institut Municipal de Mercats i el Districte de Nou Barris han treballat, doncs, per una solució en què es combinarà l’autoservei amb una redefinició d’usos de la resta de l’equipament destinada a la comunitat del barri, d’acord amb les seves aportacions.
Actualment, s’està avaluant les millors opcions d’ús per a la resta de l’edifici, per tal de fer-lo servir més enllà de les activitats pròpies de comerc per activitats culturals i socials de proximitat, valorant el canvis necessaris de planejament que tinguin associats aquests nous usos.Compartiu aquest contingut