Barcelona acull la 16ª edició de la Comissió de Dones en Serveis de Salvament i Incendis : Servei de Premsa

Barcelona acull la 16ª edició de la Comissió de Dones en Serveis de Salvament i Incendis

11/11/2019

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha donat la benvinguda aquest matí a les participants de la Comissió de Dones en Serveis de Salvament i Incendis que s’han reunit per primera vegada a Barcelona en la seva 16ª edició.

  

Fins dimecres la Comissió debatrà sobre el paper de la dona en aquests serveis, la seva promoció a càrrecs de comandament i estratègies per promoure l’accés de la dona als cossos de salvament i incendis.

El primer Comitè de Dones del CTIF es va formar el 1912, però la Primera Guerra Mundial va interrompre les seves activitats i el Comitè no es va reformar fins exactament 100 anys després.

El 2012 es va iniciar la versió moderna del grup de treball CTIF “Les dones en serveis d’incendis” i la primera reunió va tenir lloc a Sant Petersburg, Rússia.

Els països que formen part són: Rússia; Suècia; Alemanya; Regne Unit; França; Àustria; Sèrbia; Romania; Hongria; Finlàndia; Japó; Eslovènia; Dinamarca; Canadà; Estats Units; Alemanya; Països Baixos i Espanya.

Els objectius de la Comissió són  fomentar que els serveis de bombers i rescat siguin inclusius per a tothom; millorar les condicions laborals per a totes les dones dins dels serveis d’incendis i rescat; fer que els serveis de bombers i rescat siguin més atractius perquè les dones sol•licitin i esdevinguin bombers operatius i continuïn recolzant-los per mantenir-se en aquesta professió; aprendre de les diferents experiències i recollir les millors pràctiques; i animar més països a ser membres actius de la Comissió per a les dones en serveis de salvaments i incendis.Compartiu aquest contingut