Colau participa fins divendres al congrés de la xarxa mundial de les ciutats, a Durban : Servei de Premsa

Colau participa fins divendres al congrés de la xarxa mundial de les ciutats, a Durban

12/11/2019

CGLU, la principal xarxa internacional de ciutats, reuneix prop de 2.000 congressistes a la ciutat sud-africana, on es fixarà la nova agenda per a un desenvolupament sostenible de les àrees urbanes, amb l’emergència climàtica i el dret a l’habitatge com a prioritats, entre altres

El VIè Congrés de CGLU és la cimera més important de la xarxa mundial de ciutats, que té la seva seu a la ciutat de Barcelona

Durban acull fins divendres el VIè Congrés de Ciutats i Governs Units (CGLU), la principal xarxa mundial de ciutats. La cimera reuneix prop 2.000 representants de les principals ciutats i àrees urbanes de tot el món, de 80 paisos diferents, i és la trobada més important d’aquesta xarxa, creada l’any 2004 i que s’ha convertit en la principal veu internacional de les ciutats. Barcelona juga un rol important en aquesta xarxa, donat que la seu permanent de l’organització està a la capital catalana.

Des de l’últim congrés, celebrat a Bogotà l’any 2016, l’alcaldessa de Barcelona n’ha ocupat una de les copresidències, i en els últims anys la ciutat ha jugat un paper destacat en l’escena internacional. L’alcaldessa, Ada Colau, ha impulsat la declaració pel dret a l’habitatge assequible i contra la gentrificació, que ha sumat l’adhesió de grans ciutats com Londres, París i Nova York, entre altres, i que es va presentar als representants dels Estats en una cimera a les Nacions Unides. Barcelona també ha mantingut un paper actiu en la lluita per l’emergència climàtica, precisament una de les qüestions que també protagonitzarà la trobada mundial de Durban fins divendres, així com també la implantació i el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i l’enfortiment dels espais de diàleg amb altres institucions i la societat civil.

Ada Colau, i la tinent d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, que és la responsable de l’àrea de Relacions Internacionals, participaran fins divendres en diverses de les sessions i reunions que se celebren a la ciutat sud-africana. En aquest congrés, Ada Colau presidirà una de les tres sessions plenàries de la cimera internacional, que estarà destinada a debatre sobre l’enfortiment de la democràcia local i l’aposta per donar més veu, competències i recursos a les ciutats.

 

Programa oficial (PDF)Compartiu aquest contingut