L’Ajuntament dona suport al programa “Safe Haven Residencies” de protecció d’artistes perseguits : Servei de Premsa

L’Ajuntament dona suport al programa “Safe Haven Residencies” de protecció d’artistes perseguits

12/11/2019

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, rep a l’Ajuntament la Grace Munene, artista i activista LGTBI keniana, primera resident del programa

“Safe Haven Residencies” és un programa d’acollida per a artistes perseguits als seus països d’origen impulsat per les entitats Artists-at-Risk i #NoCallarem

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha rebut aquest matí a l’Ajuntament l’artista keniana Grace Munene, primera resident de “Safe Haven Residencies”. Es tracta d’un programa impulsat per les entitats Artists-at-Risk i #NoCallarem que acull artistes perseguits als seus països d’origen.

Grace Munene, àlies Grammo Suspect – Rainbow Ambassador, és una compositora de rap, poeta i activista LGTBI, perseguida a Kènia, que fa gairebé tres mesos que viu entre Barcelona i Berga. “Barcelona és i ha estat sempre una ciutat oberta al món. Som Ciutat Refugi i avui volem mostrar el nostre ferm compromís amb iniciatives com la d’Artists-at-Risk i la plataforma #NoCallarem, que donen sentit i amplien el concepte de Barcelona com a ciutat d’acollida”, ha explicat Marc Serra. També ha afegit que “en un context com l’actual de crisi de valors i de retallada de drets i llibertats, Barcelona ha de seguir sent, més que mai, un referent de ciutat diversa compromesa amb els drets humans”.

 

Munene ha estat la primera resident triada per Artists-at-Risk (AR) i #NoCallarem per al programa “Safe Haven Residencies” que es desenvolupa a la residència artística i centre d’art autogestionat Konvent Puntzero de Berga. Aquesta residència forma part de l’AR-Network, coordinada per Perpetuum Mobile i finançada per #NoCallarem i Kone Foundation.

El centre LGTBI de Barcelona també acull aquesta tarda a les 19 hores un acte de divulgació en el qual Grace Munene compartirà l’experiència viscuda durant la residència a Catalunya a més de la seva trajectòria vital, artística i activista. La voluntat és explorar amb la comunitat LGTBI de la ciutat les possibilitats de futures col·laboracions que s’obren un cop finalitzi la residència.

A l’acte hi participarà el director de Justícia Global de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar, el delegat de drets culturals de l’ICUB, Dani Granados, Marita Muukkone i Ivor Stodolsky d’Artist-at-Risk, Maaba Nguema del Moviment Panafricanista Foja, Xavi Artal de #NoCallarem i Pep Espelt de Konvent. Tota la informació és al web del Centre LGTBI de Barcelona.Compartiu aquest contingut