Barcelona posa en marxa el Punt Brexit d’atenció i informació a ciutadania i empreses : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa el Punt Brexit d’atenció i informació a ciutadania i empreses

13/11/2019

L’Ajuntament de Barcelona obre un punt d’atenció fixe i presencial a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, al 22@, adreçat a ciutadania i empreses per resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea

A més del Punt Brexit, l’Ajuntament posa en servei un apartat específic d’informació al web “Barcelona International Welcome”, i informarà amb sessions informatives i a través del butlletí i les xarxes socials que en l’actualitat envia a la comunitat internacional empresarial de la ciutat

Aquest punt d’atenció presencial és una iniciativa pionera a l’Estat, que s’ha acompanyat amb el reforç de participació del Consistori en fires i congressos al Regne Unit per a la captació de talent, i accions per integrar la comunitat econòmica empresarial britànica resident a la ciutat de Barcelona i afavorir l’aterratge i implantació de negocis provinents del Regne Unit

 

 

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el Punt Brexit, un punt d’atenció fixe i presencial a l’Oficina d’Atenció a les Empreses, a l’edifici MediaTIC, al 22@, adreçat a ciutadania,  empreses, persones autònomes i talent per resoldre dubtes sobre les possibles oportunitats i conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea.

 

Aquest punt d’informació funciona de dilluns a divendres, amb cita prèvia, i en horari de 8:30 a 18 hores de dilluns a dijous i de 8:30 a 2:30 els divendres, al c. Roc Boronat 117, amb els objectius de:

 

à Suport a la ciutadania i retenció del talent internacional: Resoldre dubtes i reduir la inquietud dels ciutadans i ciutadanes d’origen britànic que viuen a la ciutat de Barcelona

 

à Fidelització i retenció d’inversions i de projectes: Informar a empreses de capital britànic que operen al nostre territori i a altres persones o organitzacions que poden veure’s afectats per l’impacte del Brèxit.

 

à Captació d’inversions i atracció talent internacional: Donar suport a empreses que vulguin establir-se a la ciutat com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la UE.

 

Aquest nou servei es posa en marxa des de l’Ajuntament de Barcelona, en coordinació amb l’Ambaixada del Regne Unit a Espanya, mitjançant el Consolat General Britànic a Barcelona, i el Ministeri de l’Interior, a través de la subdelegació del Govern a Barcelona.

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “aquest és el primer Punt d’Informacio Brexit per atendre famíles i especialment empreses i talent perquè tinguin informació de qualitat, de fons oficials, i atendre especialment la petitia i mitjana empresa”. “L’objectiu, ha seguit Collboni, és que el Regne Unit segueixi sent un aliat de primer nivell i que el capital britànic i el talent britànic segueixin fluint cap a Barcelona, Catalunya i Espanya”:

 

Per la seva banda, l’ambaixador del Regne Unit, Hugh Elliott, ha remarcat que “aquesta és una fantàstica mostra de la fortalesa de les nostres relacions institucionals a tots nivells”. “A més, aquesta iniciativa, la primera d’aquest tipus a Espanya, és molt adient perquè ciutadania i empreses tinguin una informació clara, ràpida i fiable”, ha reblat l’ambaixador.

 

 

Una iniciativa pionera per donar resposta a la comunitat britànica

 

Amb aquesta iniciativa, pionera a tot l’Estat, Barcelona dona resposta a la comunitat britànica que viu a Barcelona i a les empreses de Barcelona i professionals que tenen interessos al Regne Unit. Segons el Padró municipal de gener de 2019, s’estima que a Barcelona viuen més de 8.500 persones del Regne Unit, i que existeixen prop de 660 empreses de capital britànic establertes a Catalunya, segons el Directori d’empreses estrangeres a Catalunya, d’ACCIÓ, que representen el 8 % del total d’empreses estrangeres establertes a Catalunya.

 

Atenció també via web i sessions informatives específiques

 

A més del Punt Brexit, l’Ajuntament posa en servei un apartat específic d’informació al web “Barcelona International Welcome”, el portal de benvinguda a les persones estrangeres per donar informació sobre habitatge, salut, cultura, educació, ocupació i d’altres temes i facilitar diverses tramitacions de visats, permís de residència, empadronament, targeta sanitària, NIE, matrícula escolar i altres. En aquest web, s’ha incorporat una secció informativa sobre el Brèxit en el web per donar informació a la comunitat britànica establerta a l’àrea de Barcelona i al talent britànic o internacional que es plantegi venir a viure a la ciutat, en especial sobre els tràmits a realitzar.

 

Des del Consistori també s’informa amb sessions informatives i a través del butlletí i les xarxes socials que en l’actualitat s’envia a la comunitat internacional empresarial de la ciutat. A més, el darrer Barcelona International Community Day, la trobada anual dels membres de la comunitat internacional de Barcelona, va celebrar dins del seu programa d’activitats una sessió informativa sobre el Brèxit a càrrec del cònsol del Regne Unit a Barcelona.

 

Una acció sostinguda de promoció de la ciutat i captació de talent també al Regne Unit

 

La posada en marxa d’aquest Punt Brexit aquesta setmana s’emmarca en la bateria d’accions previstes dins del Pla Brexit endegat per l’Ajuntament de Barcelona en conèixer-se la imminent sortida del Regne Unit de la Unió Econòmica Europea.

 

Bona part de les accions d’aquest pla s’han articulat a la ciutat, des dels serveis de Barcelona Activa i els serveis de Promoció de Ciutat, i una altra part important s’han organitzat al mateix Regne Unit per promocionar la ciutat i atreure talent i activitat econòmica.

 

Entre les accions a l’exterior, es troba la participació de l’Ajuntament de Barcelona en fires i congressos com la fira “Going Global” o la London Design Week, i el congrés sectorial European Shared Services Week o el “City Nation Place”. També s’han fet accions per integrar la comunitat econòmica empresarial britànica resident a la ciutat de Barcelona i afavorir l’aterratge i implantació de negocis provinents del Regne Unit, com el Servei Barcelona Business Landing de Barcelona Activa que té com a objectiu facilitar l’aterratge d’empreses estrangeres a Barcelona, també les britàniques. El portafolio de serveis inclou assessorament legal, selecció de personal, cerca d’espais i proveïdors i introducció a l’ecosistema empresarial. En el referit període s’ha treballat per la instal·lació de més de 50 empreses britàniques.Compartiu aquest contingut