Albert Batlle participa en la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme : Servei de Premsa

Albert Batlle participa en la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme

15/11/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Barcelona s’implica en la xarxa de prevenció contra el terrorisme impulsada per Londres

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha participat avui de la constitució de la Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme impulsada per la ciutat de Londres.

 

 

Durant la seva intervenció,  Batlle ha exposat les principals estratègies en matèria de prevenció del terrorisme de caire fonamentalista, i ha destacat la importància dels paper de les ciutats i dels governs locals a l’hora de lluitar contra el terrorisme “és en aquest àmbit on l’acció preventiva pot ser més efectiva i capil·lar”, una idea compartida també per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El tinent d’alcalde també ha explicat que la prevenció i el cosmopolitisme és una de les receptes per lluitar contra l’odi.

Una altra de les ponències ha estat a càrrec de la directora del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), Montserrat Rovira, que ha explicat en que consisteix aquest servei pioner d’atenció social.

La nova Xarxa de Ciutats Contra el Terrorisme (Counter Terrorism Preparedness Network) neix de la necessitat de compartir experiències i metodologies per posar en comú estratègies locals de protecció i preparació davant l’amenaça d’atemptats terroristes, així com de les millors pràctiques relatives a la resiliència i la recuperació de la normalitat, la protecció d’espais amb aglomeració de persones i nodes de transport.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/ terrorisme/