L’Ajuntament destinarà prop d’1 milió d’euros per la promoció de l’atletisme de base els anys 2019-2021 : Servei de Premsa

L’Ajuntament destinarà prop d’1 milió d’euros per la promoció de l’atletisme de base els anys 2019-2021

19/11/2019

El govern municipal vol consolidar les accions vinculades a la pràctica de l’atletisme a Barcelona

S’invertirà en la construcció d’una nova zona de llançaments al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui una Mesura de Govern per la continuïtat del “Programa de promoció de l’atletisme a Barcelona”, iniciat fa 4 anys. La mesura vol consolidar la promoció de l’atletisme entre la població escolar; millorar les condicions de pràctica de l’atletisme organitzat pels clubs d’atletisme de la ciutat; garantir unes adequades condicions de les instal·lacions esportives atlètiques de la ciutat i oferir opcions de pràctica de l’atletisme a tota la població a través de les curses de participació popular. El pressupost destinat és de 981.000 euros per als cursos 2019-2020 i 2020-2021.

 

Promoció de l’atletisme en edat escolar

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports s’ha explicat que es treballarà per garantir i impulsar l’ensenyament de l’atletisme, tant en horari lectiu -a través del Pla ‘L’Escola fa esport a la ciutat’- com en horari extraescolar -a través del ‘Pla de l’Esport’-. En ambdós casos, l’Institut Barcelona Esports dotarà pressupostàriament els programes amb 346.000 euros per garantir que ningú sigui exclòs per raons econòmiques.

 

Descomptes directes als clubs d’atletisme pel lloguer de pistes municipals

S’estableixen dues quotes d’utilització anual de les pistes d’atletisme municipal que beneficiaran els clubs d’atletisme de la ciutat. D’aquesta manera, els passis anuals d’atletes de clubs de la ciutat fins a 17 anys tindran un cost de 31,81 euros (IVA inclòs). La segona quota, referida als atletes de 18 a 64 anys, el cost serà de 180’32 euros (IVA inclòs).

Dins de la convocatòria ordinària de subvencions, al llarg dels dos cursos es destinaran 300.000 euros a projectes d’atletisme que presentin les entitats, clubs o associacions.

 

Millora d’instal·lacions

L’Institut Barcelona Esports  invertirà 335.000 euros en construir una nova zona de llançaments al Complex Esportiu Municipal de la Mar Bella. A més, l’IBE assumirà les actuacions anuals de manteniment de les pistes municipals, així com la millora o compra de material esportiu inventariable per a la pràctica de l’atletisme.

Actualment, Barcelona disposa de 4 pistes d’atletisme municipals, a més de la que hi ha a l’Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys. Aquestes pistes es troben a l’Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima, el Complex Esportiu Municipal Pau Negre – Parc del Migdia, el Centre Esportiu Municipal Can Dragó i el Complex Esportiu Municipal Mar Bella.

A més, Barcelona disposa d’11 circuits esportius, són infraestructures on córrer a l’aire lliure, senyalitzats i dotats de plafons amb serveis pràctics. Aquests circuits es troben al Parc Joan Miró, al Castell de Montjuïc, a Can Dragó, al Passeig Marítim, a Diagonal-Cervantes, a Diagonal-Sant Martí, a Aragó-Guipúscoa, a Rambla Prim, al Parc del Clot, al Parc de la Ciutadella i al Passeig Mirador de les Aigües.

 

Córrer, un hàbit esportiu consolidat

En la darrera enquesta dels hàbits esportius de la població barcelonina, realitzada l’any 2017 per l’IBE, mostrava que el 71,6% dels entrevistats realitzava alguna activitat física o practicava algun esport de forma regular. Córrer pel carrer es manté entre les 3 activitats més practicades per la ciutadania, 16,5% dels practicants. L’any 2018 l’Institut Barcelona Esports també va realitzar l’enquesta d’hàbits esportius entre la població en edat escolar. En aquest cas, el nivell de pràctica esportiva va arribar al 76,1% de la població entrevistada. El 22,2% dels entrevistats van assenyalar el ‘córrer’ com una de les activitats que feien habitualment de forma lliure.

Davant d’aquestes xifres, i amb la voluntat de seguir potenciant la pràctica d’atletisme, l’Ajuntament de Barcelona millorarà i ampliarà els circuits esportius de la ciutat on poder córrer i organitzarà i donarà suport a les diferents proves i curses atlètiques que anualment es duen a terme a la ciutat.

 

Gran oferta atlètica a la ciutat

Barcelona acull prop de 60 proves atlètiques (en les seves diferents modalitats) que es distribueixen al llarg de l’any. Tret dels mesos d’estiu, cada mes es pot trobar una mitjana de 7 proves al mes, per a adults i infants.Compartiu aquest contingut