Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans : Servei de Premsa

Barcelona comparteix la plataforma Decidim amb entitats de drets humans

21/11/2019

Signat un conveni amb cinc entitats per a la utilització i impuls de la plataforma Decidim entre la ciutadania organitzada

La signatura d’aquest acord s’emmarca en la política de l’Ajuntament de Barcelona de facilitar eines tecnològiques per a la democràcia a les entitats de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni de col·laboració amb cinc entitats de l’àmbit dels drets humans, per a la utilització i impuls de la plataforma Decidim entre la ciutadania organitzada. Aquest acord s’emmarca en la política de l’Ajuntament de Barcelona de facilitar eines tecnològiques per a la democràcia participativa entre les entitats de la ciutat.

 

 

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha signat aquest conveni amb una durada de dos anys amb l’Associació SOS Racisme Catalunya, l’Associació Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori de Drets Humans (DESC) i lrídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.

L’Ajuntament de Barcelona per tant fa un pas en el seu compromís per facilitar eines tecnològiques per a la democràcia participativa. Aquest conveni amb les entitats de drets humans se suma al que ja es va signar el mes d’abril passat amb diferents entitats socials, culturals i sanitàries que treballen en els àmbits de l’acció comunitària i l’economia social i solidària a la ciutat. I també al que es va signar amb Localret, que va permetre compartir la plataforma Decidim amb diferents ciutats metropolitanes.

Decidim.Barcelona és la plataforma digital de participació de l’Ajuntament de Barcelona, feta amb codi obert i que s’ha convertit en una eina de referència en participació. El projecte Decidim, compartit els últims tres anys a més de cent ciutats i organitzacions d’arreu del món, ha esdevingut un projecte i una infraestructura oberta que inclou codi, documentació, disseny, formació, marc legal, interfícies col·laboratives, una comunitat d’usuaris i facilitadors i una visió global per ajudar els ciutadans, les organitzacions i les institucions públiques a organitzar-se democràticament.

 Compartiu aquest contingut