Barcelona surt reforçada de l’IBTM World com a destinació de congressos : Servei de Premsa

Barcelona surt reforçada de l’IBTM World com a destinació de congressos

25/11/2019



Temps estimat de lectura: 6 minuts

L’IBTM World renova amb la ciutat per a 3 anys més

El congrés de malalties respiratòries i el d’oncologia pediàtrica s’afegeixen a la llista de confirmacions de nous congressos

Turisme de Barcelona, a través de Barcelona Convention Bureau (BCB), treballa amb 127 candidatures pels propers anys i té confirmats 33 congressos de més de 1.000 delegats per al 2020

El BCB preveu tancar un 2019 millor que el 2018 i destaca l’alt grau de repetició com a símptoma de confiança amb la destinació

Durant l’IBTM World, l’estand del BCB ha realitzat 154 reunions amb representants de mercats nacional, EUA, França, UK i Xina

Turisme de Barcelona ha fet balanç avui del Saló internacional de congressos i reunions IBTM en una conferència de premsa on ha avançat les perspectives per als anys 2020-2021 i les previsions d’aquest 2019, que tal com han assegurat els intervinents “tancarà amb millors indicadors que l’any passat”.

 

 

En el saló Ibtm World, s’ha pogut copsar l’ambient que es respira en el sector dels congressos i reunions, en una edició que va començar amb la firma de la renovació per tres anys a Barcelona i que ha tancat amb importants reunions i negociacions per als propers anys. Entre les xifres destacables d’aquests tres dies que ha durat la IBTM, el Barcelona Convention Bureau ha realitzat 154 reunions de treball de diferents mercats, majoritàriament del nacional, EUA, França, Gran Bretanya i Xina, amb nous acords i projectes de cara a la captació de nous certàmens pels propers anys.  A l’estand de Barcelona han participat 48 empreses membres de Turisme de Barcelona i per primera vegada han participat també 7 entitats de territori de: Baix Llobregat, Penedès i Sitges amb mostrador propi i amb taula compartida Vilanova i la Geltrú, Vallès Occidental, Maresme i Berguedà.

El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha valorat l’IBTM com una cita ineludible i de gran rellevància internacional per a la projecció de Barcelona com a destinació de reunions on “s’ha pogut constatar el pols i la fortalesa de Barcelona en l’activitat congressual, amb una aposta ferma dels organitzadors per la ciutat i amb més de 150 cites que s’han establert”. “Per nosaltres, l’activitat congressual és un indicador molt útil a l’hora de mesurar l’estat de salut del teixit empresarial de la ciutat i del país i, des de Turisme de Barcelona continuarem apostant per promoure el turisme de negocis”.

Per la seva part, el vicepresident segon i regidor de Turisme i Indústries Creatives,  Xavier Marcé, ha assenyalat que “les persones que visiten Barcelona per debatre sobre aspectes diversos del coneixement, per fer negocis, per ampliar el potencial de les noves tecnologies o per pensar les estratègies que han de permetre que el món avanci amb lògiques de progrés són especialment benvingudes”. Marcé ha destacat que “ens esforcem perquè aquest sigui un àmbit determinant d’aquest cabdal de visites que genèricament anomenem turisme”. “L’IBTM és la trobada de les persones i les empreses que ho fan possible. Que això passi a Barcelona es fantàstic. Tenen i tindran en els propers anys tot el nostre suport”, ha reblat el regidor i vice president.

 

Renovació per a 3 anys més de la fira de referència de congressos i reunions

La notícia de la renovació de la celebració de Ibtm a Barcelona per tres anys més ha estat molt ben rebuda per part dels representants empresarials i expressa confiança amb la destinació en relació a la convocatòria d’un certamen que va arribar a Barcelona el 2004 i ha anat creixent any rere any amb esdeveniments com el Global Policy Forum, o el Meeting Leadership Summit que reuneix els principals líders sèniors de la industria de reunions, incentius i esdeveniments mundials.

Eduard Torres, ha insistit en la importància de tot un sector de negocis que repercuteix molt positivament a l’hora de generar coneixement i valor afegit a la destinació i que es tradueix en forma de talent i d’impacte econòmic pel conjunt dels sectors empresarials i del teixit econòmic. “Insistirem molt i des de diferents àmbits en aquest tipus d’activitat per enfortir el teixit empresarial de Barcelona i del país i posarem molt l’accent en la industria del coneixement, la recerca i l’excel·lència de professionals. És una activitat que és molt positiva i molt ben rebuda per totes les destinacions”.

Amb la IBTM i l’Smart City Expo molt recents i a punt de celebrar-se el congrés de medicina interna de la Sociedad Española de Medicina Interna i amb el 2a Conferència Mundial de Ciència de Mamífers Marins al desembre (del 9 al 12 de desembre), tot indica que aquest any 2019, serà un any excel·lent, superant l’any passat en nombre de reunions i tornant a la mitjana anual de les 2.000 reunions. Cada any el nombre de congressos, puja o baixa en funció del seu caràcter rotatori, si bé és cert que els últims anys Barcelona està situada en el Top 5  de les ciutats amb més congressos i al voltant de les 2000 reunions.

 

Any 2019, un any molt bo pel que fa a congressos

Tot i que les dades definitives de l’exercici no es tindran fins a l’abril, quan té lloc  l’Assemblea anual del BCB, del 2019 es destaquen grans cites congressuals, líders del seu sector, que han comptat amb la implicació directa des de l’inici del Barcelona Convention Bureau (BCB). Així, la passada tardor, no essent considerada una temporada alta en congressos, ha estat marcada per quatre grans congressos de referència en l’àmbit mèdic-sanitari.

Entre els més importants, per primera vegada s’ha celebrat a Barcelona l’ESMO, el congrés europeu d’Oncologia, que aquest any ha superat els 30.000 delegats. També ha tornat, després de sis anys, el  congrés europeu de la Diabetis amb 15.000 delegats, així com també el congrés d’Urologia  amb 13.000 delegats o el de càncer de Pulmó amb 8.000 delegats. Dels congressos no mèdics, destaca el congrés ITMA, de maquinària del tèxtil que ha reunit 100 mil delegats.

Barcelona haurà acollit 3 dels 5 congressos mèdics més importants del món (Oncologia, Diabetis, Urologia) i ja en té molts d’altres emparaulats pels anys 2021, 2023 i 2025 com per exemple Integrated Systems Europe (ISE), el congrés de l’audiovisual més important a nivell mundial que a partir del 2021 deixa Amsterdam per venir a Barcelona.

 

Elevat grau repetició dels congressos, confiança amb la destinació

L’elevat grau de repetició del congressos posa en valor la confiança de les diferents associacions en la destinació Barcelona i el BCB a l’hora d’organitzar aquest tipus de reunions. Ja havien estat a Barcelona el Congrés Europeu de l’Association of Hospital Pharmacists, el congrés europeu de medicina clínica EUROMEDLAB o el congrés Anual de la Societat Europea de Radiologia Cardiovascular CIRSE.

 

Nous congressos confirmats

Entre els congressos que aquests dies s’estan confirmant hi ha el de malalties respiratòries, organitzat per l ’European Respiratory Society els membres del qual son professionals de la medicina que tracten malalties respiratòries i que atrau cada any més de 20.000 delegats. Un congrés que ja s’havia fet a Barcelona anteriorment (1995-2010-2013) i que tornarà el 2021 a Fira Gran Via.

També s’ha confirmat aquests dies el congrés d’Oncologia pediàtrica SIOP el 2022.

Amb les dades de Turisme de Barcelona a dia d’avui, segons les previsions realitzades pel programa BCB especialitzat en la captació de congressos, per a l’any 2020, la ciutat ja té confirmats 33 congressos de més de 1.000 delegats, superant les mateixes previsions que es van fer l’any passat respecte el 2019.

Del 2021 en endavant, ja hi ha confirmats més de 30 congressos de molta rellevància com el Congrés Mundial de Parkinson el 2022, el congrés internacional d’Oncologia Pediàtrica (SIOP) el 2022 o la fira Seafood Expo Global el 2021 (30.000 assistents).

 

El BCB treballa amb 127 candidatures

Des del programa de Turisme de Barcelona, Barcelona Convention Bureau, cada any es planifica una agenda de promoció internacional molt intensa a nivell de fires i de workshops als mercats emissors més rellevants com són Xina, Mèxic, Rússia o Índia pel que fa als emergents i també es reforça molt la feina en aquells mercats madurs com Alemanya, EUA, França o Regne Unit. Cada any, el BCB presenta entre 60 i 80 candidatures per acollir congressos i participa en diverses missions de networking i visites comercials per a la promoció i impuls del sector empresarial.

A part dels congressos ja confirmats, Turisme de Barcelona està treballant en candidatures per a 127 congressos per els propers anys i fins el 2025. La majoria d’aquestes candidatures son del sector mèdic-científic amb aproximadament un 40% del total; del sector TIC (Tecnologia i Telecomunicacions..) un 15% i el sector acadèmic i industrial un 10% cadascun.





Paraules clau

turisme/