El XIV Premi 25 de novembre de Barcelona reconeix un projecte cooperatiu per abordar les violències masclistes en dones migrants : Servei de Premsa

El XIV Premi 25 de novembre de Barcelona reconeix un projecte cooperatiu per abordar les violències masclistes en dones migrants

25/11/2019

L’alcaldessa Ada Colau ha lliurat el guardó en un acte al Saló de Cent a l’entitat cooperativa t.i.c.t.a.c.

El projecte ‘Guia de treball i intervenció comunitària per a l’abordatge de les violències masclistes en dones migrants’, dissenyat per l’entitat cooperativa t.i.c.t.a.c., ha estat guardonat amb el XIV Premi 25 de novembre que atorga l’Ajuntament de Barcelona. El guardó l’ha lliurat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en un acte al Saló de Cent conduït per la jove poeta Fàtima Saheb, que també ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

 

 

El Premi 25N coincideix amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i commemora l’assassinat el 1960 de les tres germanes Mirabal, activistes dominicanes, feministes i opositores a la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo. En l’edició d’enguany, el jurat ha destacat especialment del projecte guanyador de la cooperativa t.i.c.t.a.c. la voluntat de vincular i integrar diferents col·lectius de dones des de la diversitat i el treball en xarxa a partir del protagonisme de les mateixes dones; la creació de sinèrgies amb altres entitats i també des d’una perspectiva trans; la facilitat de replicar el projecte en altres formats i canals de difusió, així com el destacat sistema d’avaluació de resultats, entre d’altres.

L’entrega del premi ha coincidit amb la publicació del tercer i últim vídeo de ficció de la campanya de comunicació municipal d’enguany amb motiu del 25N, sota el lema “El present és feminista”. En aquesta ocasió, el vídeo recrea un grup d’amics adolescents que intercanvien la foto íntima d’una noia per les xarxes social. Igual que els dos espots anteriors, el vídeo busca qüestionar els espectadors i fer-los reaccionar perquè s’impliquin en el combat de les violències masclistes més quotidianes.Compartiu aquest contingut