Barcelona rep a Sao Paulo un reconeixement internacional al seu model urbà i les superilles : Servei de Premsa

Barcelona rep a Sao Paulo un reconeixement internacional al seu model urbà i les superilles

27/11/2019

L’Institut d’Arquitectes de Brasil distingeix la capital catalana per les iniciatives que contribueixen al desenvolupament urbanístic i social de la ciutat i a millorar el medi ambient

Janet Sanz ha exposat a la ciutat brasilera el model de ciutat i els principals projectes que desenvolupa el Govern municipal per avançar cap a una ciutat per viure-hi i saludable, i ha promocionat la candidatura de Barcelona a ser la Capital Mundial de l’Arquitectura el 2026

També s’ha reunit amb representants institucionals, professionals i entitats ecologistes i d’arquitectes feministes, i ha visitat projectes de pacificació d’infraestructures viàries que s’estan impulsant actualment

Barcelona ha estat distingida a Sao Paulo pel seu model de ciutat i projectes en l’àmbit urbanístic, en el marc dels premis IABsp 2019 organitzats per l’Institut d’Arquitectes del Brasil (IAP) – Departament de Sao Paulo. Es tracta d’un reconeixement a les millors iniciatives que contribueixen al desenvolupament urbanístic i social de les ciutats i a millorar el medi ambient. Enguany, les polítiques públiques de la capital catalana han estat un dels elements destacats, i la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha participat in situ en els actes de l’IABsp 2019.

 


Janet Sanz, amb representants de Sao Paulo, Salvador de Bahía i Belo Horizonte.
L’IAP representa des del 1943 els professionals de l’arquitectura i l’urbanisme del Brasil i col·labora amb els processos de planificació i avaluació de polítiques públiques. Els actes de l’IABsp 2019 han tingut lloc en un edifici públic de la Praça das Artes de Sao Paulo, i s’ha fet menció especial a Barcelona per les propostes urbanístiques que està duent a terme i pel seu impacte positiu en la transformació de la ciutat. S’ha destacat amb especial èmfasi les superilles, de manera que el projecte suma un nou reconeixement internacional.

En aquest marc, Janet Sanz va pronunciar una conferència ahir dimarts en què va presentar els principals programes, polítiques i projectes que s’estan desenvolupant des de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. Així, va exposar en detall actuacions com el desplegament de les superilles i la Zona de Baixes Emissions. I també va promocionar la candidatura de Barcelona a ser la Capital Mundial de l’Arquitectura l’any 2026, que precisament s’escollirà a Rio de Janeiro el juliol que ve.

La segona tinenta d’alcaldia finalitza avui dijous la seva estada a Sao Paulo, on els últims dies ha mantingut trobades amb representants institucionals i responsables i professionals urbanístics de Sao Paulo per compartir experiències en els camps de l’urbanisme i l’arquitectura.

Així, s’ha reunit amb el secretari municipal de Desenvolupament Urbà de Sao Paulo, Fernando Chucre; amb entitats ecologistes, amb moviments de defensa del dret a l’habitatge i amb col·lectius de dones arquitectes que treballen per promocionar un urbanisme feminista. També ha visitat projectes de pacificació de grans infraestructures viàries que s’estan impulsant a Sao Paulo i que donen resposta a moviments veïnals que reclamen poder gaudir de més espai per al ciutadà.Compartiu aquest contingut