L’Ajuntament de Barcelona i PIMEC acosten les pimes a la contractació pública : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona i PIMEC acosten les pimes a la contractació pública

29/11/2019

L’acord entre consistori i patronal ha propiciat 206 actuacions formatives, i ha suposat l’atenció a 213 consultes via telefònica dins el programa Servei Barcelona Compra

L’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC per al foment de la contractació pública entre les PIMES ha propiciat 206 actuacions formatives, i ha suposat l’atenció a 213 consultes via telefònica dins el programa Servei Barcelona Compra un cop s’ha posat en marxa l’atenció telefònica a autònoms. En termes de transparència, 350 empreses i 600 professionals van participar a la I Fira de Contractació Pública, amb la presentació de 79 futurs contractes per més de 545 milions a licitar el 2019 i el 2020.

Aquestes són dades que s’han fet públiques avui durant la jornada sobre contractació pública que han organitzat l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC per donar a conèixer les polítiques i iniciatives impulsades pel consistori i la patronal en aquesta matèria i amb l’objectiu de fomentar la participació de la pime en les licitacions públiques. Aquesta iniciativa és fruit del conveni signat l’any passat entre l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i PIMEC, que han anunciat que la segona Fira de Contractació Pública serà el maig de 2020.

PIMEC ha atès aquest any 260 consultes de pimes sobre contractació pública. Sobre aquesta temàtica, també ha fet divulgació d’informació a través de butlletins electrònics i jornades. A més, ha definit un paquet d’ajuts per a pimes en relació amb la certificació digital i la inscripció al RELI. La patronal destaca que un 39% de les pimes que fan consultes, han manifestat la seva intenció d’intensificar la participació en la compra pública.

Durant la jornada d’avui, celebrada a l’auditori de l’Edifici MediaTIC, la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda del consistori, Montserrat Ballarin, ha assenyalat que l’Ajuntament de Barcelona segueix impulsant polítiques i iniciatives en matèria de contractació pública, ja que “suposa un 20% del PIB a tot l’Estat i és una eina molt important a l’hora d’incidir en l’economia”. “Treballem perquè s’apliquin a la pràctica les mesures legislatives existents per facilitar la participació de les pimes en aquests processos perquè, tot i representar el 70% de l’ocupació, només accedeixen al 27% dels contractes públics”, ha afegit.

En la seva intervenció, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha defensat que les pimes han de tenir el mateix pes en la contractació pública que el que tenen en l’economia, sent el principal motor d’aquesta: “Conformen més de 65% del PIB i suposen el 99,8% del teixit empresarial, per això el seu paper és clau en l’àmbit de la contractació més important d’un país amb la capacitat de compra més potent”. En aquest sentit, ha apostat per millorar la col·laboració publico-privada amb les petites i mitjanes empreses” i per “fer contractació per lots” amb l’objectiu que es deixi d’excloure les pimes. D’altra banda, ha recordat que PIMEC va tenir un paper clau a l’hora introduir a la llei de contractes del sector públic mesures imprescindibles com les de lluita contra la morositat empresarial, entre altres.Compartiu aquest contingut