Barcelona explica el seu Pla de Joc a l’espai públic a la Conferència Internacional de la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb els infants : Servei de Premsa

Barcelona explica el seu Pla de Joc a l’espai públic a la Conferència Internacional de la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb els infants

30/11/2019Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Pla de Joc a l’espai públic de l’Ajuntament de Barcelona ha estat protagonista en la sessió plenària final de la Conferència Internacional “Cap a una ciutat amigable amb la infància”, que ha organitzat la Xarxa Europea de Ciutats Amigables amb els infants i l’Ajuntament de Bristol (Anglaterra) i per tal d’avançar en la salut i el benestar dels nens, nenes i adolescents en els entorns urbans.

La comissionada d’Educació, Maria Truñó, ha explicat els detalls del Pla del Joc a l’espai públic amb l’horitzó 2030 que l’Ajuntament de Barcelona va presentar el febrer passat i que s’està desenvolupant. El Pla s’emmarca en l’estratègia més àmplia d’urbanisme de gènere que impulsa l’Ajuntament i que situa les necessitats diverses de la vida quotidiana al centre de la transformació del model urbà, entre d’altres, jugar a l’aire lliure. La comissionada també ha mantingut reunions de treball amb responsables polítics de l’Ajuntament de Bristol.

 

El Pla de Joc a l’espai públic amb l’horitzó 2030

El Pla té l’objectiu que Barcelona passi de ser una ciutat amb àrees de joc a una ciutat jugable en el seu conjunt. Es vol així millorar i diversificar les oportunitats de joc i activitat física a l’espai públic pels seus amplis beneficis tant per al desenvolupament i benestar de la infància i l’adolescència com per a la salut i la vida comunitària.

És el resultat d’un procés transversal i participat de més de 400 professionals, entitats i ciutadania –infants i adults– i s’inspira en plans de joc pioners d’altres ciutats com Dublín o Londres. Alhora, dona resposta a les recomanacions de les Nacions Unides per fer avançar el dret al joc, un dret humà específic d’infants i adolescents.

Amb aquest pla, Barcelona busca un canvi de paradigma per esdevenir una ciutat amb zones específiques de joc més diverses, creatives, accessibles i inclusives, alhora que posa l’urbanisme de tota la ciutat a disposició del joc.

Amb aquesta visió, en aquest pla es concreten 63 actuacions que responen a una òptica integrada i transversal que combina accions d’urbanisme (des de microintervencions i urbanisme tàctic fins a grans transformacions urbanes) amb accions socials (des de dinamitzacions itinerants fins a nous conceptes en serveis públics) .

Paraules clau

infants/ jocs/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina