L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels

01/12/2019

La Comissió de Govern aprova iniciar la modificació del Pla General Metropolità i el corresponent pla especial urbanístic per la construcció del nou edifici museístic al costat del Convent dels Àngels

Es formalitza així l’acord adoptat pel Consell General del MACBA el passat 20 de novembre i el compromís municipal de tirar-lo endavant

La ubicació del museu en aquest nou espai permetrà alliberar la capella de la Misericòrdia per a la construcció del nou CAP Raval Nord, reivindicat pel personal sanitari i el veïnat

Una setmana després de la presentació de l’acord per ampliar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) en una edificació nova adjacent al Convent dels Àngels, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’inici de l’expedient per a la modificació del Pla General Metropolità i el corresponent pla especial urbanístic que permeti la nova construcció.

Amb aquest pas, l’Ajuntament de Barcelona formalitza l’acord adoptat al Consell General del MACBA el passat 20 de novembre i pren el compromís de tirar endavant els tràmits urbanístics necessaris perquè l’ampliació del museu siguin una realitat l’abans possible.

El projecte d’ampliació, consensuat per les parts que conformen el Consell General (l’Ajuntament, la Generalitat, el Ministeri de Cultura i la Fundació del MACBA), preveu la unificació dels espais de l’edifici del Convent dels Àngels per a ús expositiu amb un afegit volumètric que reordenarà la plaça dels Àngels. Aquest projecte satisfà les necessitats museístiques en quant als metres quadrats i requerirà la transformació urbanística de zona verda a equipament cultural de l’espai de la plaça dels Àngels que ocuparà el museu.

 

La Misericòrdia, per al CAP Raval Nord

La nova ubicació acordada per totes les parts permet així alliberar la capella de la Misericòrdia per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària del Raval Nord, una reivindicació històrica tant dels veïns i veïnes del barri com del mateix personal del centre de salut.

Properament, i en paral·lel als tràmits per a l’ampliació del MACBA es revertirà la cessió dels usos de la Misericòrdia, de propietat municipal i cedida al Consorci del MACBA el 2013, i es cedirà a la Generalitat perquè hi pugui construir el CAP del Raval NordCompartiu aquest contingut