Barcelona participa a la conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, l’OIDP : Servei de Premsa

Barcelona participa a la conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, l’OIDP

09/12/2019

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació i Secretari general de l’OIDP, Marc Serra, ha participat a la inauguració de la XIX conferència anual amb l’alcaldessa d’Iztapalapa que exerceix la presidència de l’organització internacional enguany, Clara Brugada i la cap de govern de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum

Fins al 10 de desembre el districte d’Iztapalapa (Ciutat de Mèxic) acollirà els debats, amb participació de països d’arreu del món, sobre democràcia participativa i cocreació de polítiques públiques en el marc de la conferència anual de l’OIDP

L’Ajuntament de Barcelona participa a la XIX conferència anual de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa que enguany se celebra a Iztapalapa, districte de Ciutat de Mèxic i que va prendre el relleu a Barcelona com a ciutat que va acollir-ne l’edició anterior. Aquest any hi participen representants de més d’una vintena de països d’arreu del món.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació i Secretari general de l’OIDP, Marc Serra, ha participat a la sessió inaugural juntament amb la cap del govern de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, i l’alcaldessa d’Iztapalapa i presidenta de l’OIDP, Clara Brugada.

 

 

En la sessió d’obertura de la conferència anual, Marc Serra ha agraït l’esforç i dedicació de tots els governs locals que “fan front als retrocessos recents en les nostres democràcies, entenent que la resposta només pot ser més democràcia”. Serra ha afegit que “ara que el fantasma de l’extrema dreta i el neoliberalisme amenaça els govern d’arreu del món, és necessària la radicalitat democràtica per defensar el dret a la ciutat i els drets dels seus veïns i veïnes”.

Fins demà dimarts, el districte d’Iztapalapa acollirà tot un seguit de debats sobre la coconstrucció de les ciutats, els pressupostos participatius, l’agenda social en la participació ciutadana, la cocreació de polítiques públiques i la governança participativa. Abans de la clausura, l’OIDP celebrarà la seva assemblea general.

L’OIDP, l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, és una xarxa internacional de més de 800 ciutats per fomentar l’intercanvi i el coneixement i experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local. La trobada anual de l’OIDP és l’esdeveniment de referència sobre democràcia participativa a nivell mundial. Esdevé el punt de trobada de líders polítics i experts amb l’objectiu de fomentar el paper de les ciutats en l’enfortiment de la democràcia. És alhora una oportunitat per impulsar la cooperació entre ciutats i organitzacions internacionals de l’àmbit de la innovació democràtica.

L’OIDP va néixer l’any 2001 en el marc dels projectes de cooperació descentralitzada de la Comissió Europea. Va celebrar la primera conferència anual el novembre de 2001 a Barcelona. Des de 2006 treballa de forma conjunta amb la CGLU.

Els principals objectius de l’OIDP i les trobades anuals són crear sinergies entre ciutats, organitzacions i centre d’investigació per reflexionar sobre la qualitat democràtica a nivell muncial, produir i enriquir el coneixement en l’àmbit de la participació local, intercanviar experiències sobre innovació democràtica entre ciutats i enfortir les polítiques públiques de les administracions públiques, centrant l’esforç en l’administració local.Compartiu aquest contingut