L’Ajuntament de Barcelona aposta per aconseguir acords per l’ocupació de qualitat i la lluita contra les desigualtats en l’àmbit metropolità : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aposta per aconseguir acords per l’ocupació de qualitat i la lluita contra les desigualtats en l’àmbit metropolità

13/12/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un dels objectius del mandat municipal és donar resposta als reptes socioeconòmics de manera acordada amb els agents socials i econòmics i especialment, els sindicats majoritaris

El progrés econòmic és imprescindible per reduir les desigualtats i garantir els drets socials i cal abordar-lo des de l’àmbit metropolità, ampliant les competències

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni ha realitzat la cloenda de la jornada de debat metropolità: “Progrés i drets de ciutadania. Diàleg Social” juntament amb els secretaris generals de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i d’UGT de Catalunya, Camil Ros. La Jornada ha posat el focus sobre el paper d’administracions i agents socials i econòmics per l’assoliment d’objectius compartits, estratègics, de millora de les condicions de vida de la població en un entorn metropolità. La Jornada de debat ha estat coorganitzada per l’Ajuntament de Barcelona i els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya.

Jaume Collboni, ha destacat que “per poder aconseguir llocs de treball de qualitat necessitem progrés econòmic, i aquest també és un dels elements imprescindibles si volem reduir les desigualtats i garantir els drets socials”.

Els 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona concentren pràcticament la meitat de la població i del PIB de Catalunya, i Collboni ha remarcat que “aquest és un espai polític que hem d’enfortir a tots els nivells, també des del punt de vista de les competències metropolitanes: tant des dels ajuntaments, com també reclamant que l’Estat i la Generalitat hi deleguin competències, per exemple en matèria de promoció econòmica, i ocupació”.

La visió metropolitana és cada vegada més necessària en la definició de quins són els reptes en matèria socioeconòmica, “i pensant en quines respostes han de donar les administracions pel que fa a fenòmens com els treballadors assalariats pobres o la solitud no volguda que afecta especialment a les persones grans i a les dones” ha remarcat Collboni.

El primer tinent d’alcaldia ha remarcat que des de l’Ajuntament de Barcelona “ volem treballar per grans acords per l’ocupació de qualitat a Barcelona, que també haurem d’abordar de forma acordada amb els agents econòmics i socials de la ciutat, i de forma molt especial amb els sindicats majoritaris”.

“Una de les nostres prioritats és la d’aconseguir un salari de referència a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, que necessàriament ha de ser més elevat que el del conjunt de Catalunya, perquè el cost de la vida al nostre territori també és major que a la resta de Catalunya”, ha declarat Collboni.

“Els salaris són una de les millors maneres de redistribuir les rendes i també d’estimular la demanda interna, el que resulta especialment rellevant quan pensem en un entorn metropolità o de ciutat com el nostre” ha reblat.

L’obertura de la Jornada, ha anat a càrrec de la Comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat, Raquel Gil, que ha destacat que “treballem per una Barcelona que generi oportunitats. Els serveis públics de qualitat, les polítiques de promoció econòmica i promoció de l’ocupació de qualitat són fonamentals per reduir les desigualtats a la ciutat”.



Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Diàleg social/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina