S’inauguren la reforma del carrer Caracas i la renovació del Club de Lluita de Baró de Viver : Servei de Premsa

S’inauguren la reforma del carrer Caracas i la renovació del Club de Lluita de Baró de Viver

14/12/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Totes dues actuacions formen part del Pla de Barris del Bon Pastor i Baró de Viver
 
La reforma del carrer Caracas, nou eix cívic que uneix els barris del Bon Pastor i Baró de Viver fent-lo compatible amb la forta activitat industrial de la zona, ha suposat una inversió de 3’5 milions d’euros
 
L’emblemàtic Club de Lluita de Baró de Viver ha renovat les seves instal·lacions per tal de millorar la pràctica esportiva, adaptar-se a les condicions necessàries per a la lluita grecoromana d’alt nivell i obrir-se a noves entitats de barri. El club, creat al 1962, és un referent de la vida comunitària de Baró de Viver
Aquest matí ha tingut lloc una jornada festiva per inaugurar la renovació de les instal·lacions del Club de Lluita de Baró de Viver i la reforma del carrer Caracas, al districte de Sant Andreu. Totes dues actuacions formen part del Pla de Barris del Bon Pastor i Baró de Viver. A l’acte hi ha assistit la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín.

Els barris del Bon Pastor i Baró de Viver estrenen un nou eix cívic al carrer Caracas

El districte de Sant Andreu estrena avui un nou eix cívic que uneix els barris de Bon Pastor i Baró de Viver, fent-lo compatible amb la forta activitat industrial que acull aquesta zona del districte de Sant Andreu. Es tracta de la remodelació del carrer Caracas, que aporta més seguretat per als vianants i garanteix una millora de la qualitat urbana al llarg de tot el vial. El projecte s’ha desenvolupat seguint les aportacions fetes pels veïns i veïnes durant les sessions de participació ciutadana celebrades l’any 2016.



 

Abans de la refoma, aquesta via de 822 metres de llargada només es podia creuar a través del pas de vianants de la confluència amb el carrer Potosí. Actualment, un cop pacificat el carrer, es pot fer a través de quatre nous passos zebra amb semàfor situats a l’alçada dels carrers Cuzco, Maracaibo, de l’escola Monlau, i del centre de reciclatge existent.

D’altra banda, i aprofitant l’amplada del carrer de 25 metres, s’han habilitat noves zones d’estada més amples al llarg del carrer, amb nous bancs, papereres i més il·luminació. Les zones d’estada incorporen nous parterres verds per tal de fer la via més amable per al veïnat.

D’acord amb el caràcter d’àrea industrial, s’ha mantingut l’aparcament de vehicles en bateria als dos costats del carrer, mentre que les zones dels passos amb semàfor es reserven a aparcament de motocicletes per facilitar la visibilitat al pas de vianants.

Aquestes obres han suposat una inversió de 3,5 milions d’euros.

 

L’emblemàtic Club de Lluita de Baró de Viver renova les seves instal·lacions

Avui també s’ha inagurat la rehabilitació del Club de la Lluita per tal de millorar la pràctica esportiva, adaptar-se a les condicions necessàries per a la lluita grecoromana d’alt nivell i obrir-se a noves entitats de barri. El club, creat al 1962 i l’única entitat del barri que mai s’ha dissolt, és un referent de la vida comunitària de Baró, amb una població de poc més de 2.400 persones. L’actuació forma part del Pla de Barris i s’hi ha invertit 326.597,15€.
La reforma de la instal·lació del Club de Lluita de Baró de Viver han suposat una millora en el drenatge de tot l’equipament, l’aïllament tèrmic i la impermeabilització, que usuaris i veïns demanaven des de feia anys. També s’han racionalitzat els espais interiors del pavelló de manera que es faciliti la correcta realització de la lluita grecoromana, de la qual el Club de la Lluita és un dels principals bressols d’esportistes d’alt nivell a Catalunya.

La reforma ha servit també per obrir l’equipament al conjunt de veïns i facilitar la utilització dels espais esportius per part de la resta del barri, fent activitats per a totes les edats i nivells de competició.

Les característiques de la instal·lació permetran fer activitats amb acompanyament musical i altres destinades a objectius més lúdics.
Fundat el 1962, el Club de la Lluita és un dels clubs pioners d’aquest esport a Catalunya. A les instal·lacions de Baró de Viver es practica la lluita lliure i la lluita grecoromana, i els seus lluitadors i lluitadores han assolit diversos campionats estatals per clubs i més d’una quinzena de títols de campió d’Espanya a títol individual. Alguns d’ells formaren part de la selecció estatal que disputà els Jocs Olímpics de Seül (1988), Barcelona (1992) i Atlanta (1996).




Paraules clau

Baró de Viver/