L’Ajuntament adjudica tres solars a dues cooperatives i una fundació per construir 252 habitatges a preu assequible : Servei de Premsa

L’Ajuntament adjudica tres solars a dues cooperatives i una fundació per construir 252 habitatges a preu assequible

25/12/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les entitats adjudicatàries són Fem Ciutat SCCL, SERVIMcoop SCCL, i Fundación Toda Ayuda

Edificaran respectivament en els solars municipals de l’avinguda de l’Estatut de Catalunya 15-17 del barri de la Clota (Horta-Guinardó), al carrer Constitució 49 del barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc), i del Passeig Torras i Bages del barri 126-128, al barri de Sant Andreu (Sant Andreu)

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a través de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) tres solars municipals on s’edificaran diferents projectes d’habitatge assequible, que impulsaran en dos dels casos dues cooperatives (Fem Ciutat SCCL i SERVIMcoop SCCL) i en un altre una fundació (Fundación Toda Ayuda).

Es tracta dels solars següents: avinguda de l’Estatut de Catalunya 15-17, situat al barri de la Clota, al districte d’Horta-Guinardó; el solar del carrer Constitució 49, i per tant dins de l’àmbit de Can Batlló i en concret al barri de la Bordeta, del districte de Sants-Montjuïc, i finalment el solar del passeig de Torras i Bages, 126-128, situat en l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu, i en concret al barri de Sant Andreu del Palomar, districte de Sant Andreu.

El solar de la Clota, de 2.483 m2 de superfície i amb una capacitat de sostre edificable de 12.265 m2, s’ha adjudicat a la cooperativa Fem Ciutat SCCL, que pot aixecar un edifici de 124 habitatges.

El solar de Can Batlló, de 665 m2 de superfície, i amb capacitat de sostre edificable de 3.850 m2, ha estat adjudicat a la cooperativa SERVIMcoop SCCL, que podrà aixecar un bloc amb 48 pisos.

Finalment, el solar de l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu, de 1.275 m2 quadrats de superfície i amb un potencial de sostre edificable de 7.272 m2 ha estat adjudicat a la Fundación Toda Ayuda, que podrà aixecar un edifici de 80 habitatges.

La gran majoria d’aquests habitatges es destinaran a venda del dret de superfície (és a dir, per un termini de 75 anys). Una part (aproximadament el 10%) les entitats els lliuraran a l’IMHAB perquè els gestioni directament, en aquest cas com a lloguers.

Als baixos de tots els edificis hi haurà espai per ubicar-hi locals comercials, una part dels quals també es lliuraran a l’IMHAB per destinar-los a usos comunitaris i municipals.





Paraules clau

habitatge/