Comença “La Ciutat dels Somnis” amb més de 120 activitats : Servei de Premsa

Comença “La Ciutat dels Somnis” amb més de 120 activitats

27/12/2019

El festival amplia el nombre de dies per passar a celebrar-se durant set jornades, del 27 al 31 de desembre i del 2 al 4 de gener

Aquesta edició se centra en ensenyar als nens la importància de cuidar del planeta en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU

El certamen amplia el seu espai fins als 17.000 metres quadrats i s’ubicarà al Palau 2 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i a la Plaça Univers

L’Ajuntament de Barcelona instal·larà en estand on s’hi representarà un saló de plens per tal que els nens facin de regidors/es per un dia, a banda de diferents activitats per a edats diverses

Barcelona crearà una Taula per l’impuls a l’Agenda 2030 per tal de construir ponts i aliances entre els diferents agents que hi treballen a la ciutat

‘La Ciutat dels Somnis’ ha obert avui portes amb més de 120 activitats i experiències per a tota la família que es duran a terme entre el 27 i el 30 de desembre i entre el 2 i 4 de gener. El festival, que augmenta la durada en tres dies més, es centrarà especialment en conscienciar els infants i les famílies sobre la necessitat de tenir cura de l’entorn.

L’esdeveniment, recrearà una ciutat on els nens podran aprendre jugant amb tota mena de professions i amb la idea central d’ajudar a conscienciar els més petits, mitjançant la diversió, a tenir cura del planeta, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l’Organització de Nacions Unides (ONU).

La regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha apuntat que “aquests stands permeten que els infants i les seves fanílies tinguin un apropament a professions que poden desenvolupar durant la seva vida, i ho fan des d’una perspectiva sostenible, amb l’objectiu de fomentar el benestar de la infància. Des de l’ajuntament volem contribuir a que els Objectius de Desenvolupament Sostenible formin part de l’agenda tant pública com de les empreses i entitats privades”.

De la seva banda, la presidenta de la Ciutat dels Somnis, Núria Basi, ha afirmat que “les families poden disfrutar i aprendre a la vegada, aprendre a tenir cura del planeta mitjançant els objectius sostenibles, perquè aprenguin tota una sèrie de valors com són la inclusió, la tolerància, la sostenibilitat o la igualtat”.

 

 

 

En aquesta edició, el certamen amplia el seu espai fins als 17.000 metres quadrats i centrarà tota la seva activitat al Palau 2 i la Plaça Univers per facilitar i agilitzar la visita de tots els assistents que s’acostin durant les vacances nadalenques al recinte de Montjuïc.

 

Espai Ajuntament

Com en anys anteriors, l’espai de l’Ajuntament de Barcelona esta dedicat a la participació infantil a través de la representació d’un plenari on podran participar infants i famílies per tal que descobreixin com funciona un ple i les eines que tenen per participar en les decisions sobre el seu municipi.

Entre les activitats que s’hi poden trobar destaquen:
– Espai 0 – 3: Els més petits poden sentir la ciutat? No deixis que s’ho perdin!
Fins a 50 m2 dissenyat per a l’estimulació primerenca dels més petits, mitjançant elements sensorials i d’experimentació. Inclou un espai per a l’aparcament dels cotxets i dels bancs per a les famílies.
– Fem un Ple: Saps què és el Ple de l’Ajuntament? En vols formar part? Participa-hi!
Simulant la posada en joc d’un ple de l’ajuntament, els infants i les seves famílies podran jugar per debatre i participar de forma activa en les decisions i propostes o suggeriments que es presentin. Tot plegat prendrà la forma d’un joc (tipus escape room) per anar superant reptes.
– Ludotechy: Explora la tecnologia d’una forma divertida a la ludotechy! Uns 70m2 dedicats al lleure educatiu en el que els infants juguen i aprenen a través de la tecnologia. Inclou:
– Robòtica per a infants de 4 a 9 anys
– Realitat virtual per a infants de 10 a 14 anys
– El Balcó dels Infants: Què t’agrada de la ciutat? Que voldries canviar? És el teu moment! Es converteix en el Balcó dels Infants, on exposar les seves propostes, reivindicar la seva visibilitat.

 

Compromís amb l’Agenda 2030

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Metropolitana, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodríguez Planas, s’han reunit, prèviament a la inauguració, amb la regidora d’Infància, Joventut, Persones Grans i Diversitat Territorial i Funcional, Margarita Marí-Klose, responsables de la Fira de Barcelona i amb els expositors de la Ciutat dels Somnis per parlar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el seu enfocament en l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus.

L’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) constitueixen un full de ruta que ha d’ajudar a Barcelona a reforçar i consolidar un model de desenvolupament que permeti reduir la pobresa, la desigualtat i el canvi climàtic. Per tant, l’Agenda 2030 recorda que per fer front a l’emergència climàtica és necessari un nou model de governança basat en les aliances entre tots els actors, públics, privats, societat civil i acadèmia, on es treballi des d’una economia més sostenible i es garanteixi la cohesió social.

La tinenta d’alcaldia ha anunciat que es crearà una Taula per a l’impuls de l’Agenda 2030 a Barcelona perquè és important “estendre la coresponsabilitat a la ciutat i construir ponts i aliances entre tots els que treballem i estimem la ciutat per tal de garantir un dret al futur als nostres infants”.

“Inculcar els valors de l’Agenda 2030 i dels ODS als infants és vital per garantir que aquests es transmetin i difonguin, perquè ells i elles són els primers prescriptors per fer arribar els canvis que requereix aplicar l’Agenda 2030” ha afegit Bonet. També ha animat als expositors a compartir les seves bones pràctiques amb l’objectiu de “fer entre tots que la nota ciutat sigui una citat de somnis”.Compartiu aquest contingut