El Bus Turístic per l’enllumenat nadalenc es reforça per donar resposta a tota la demanda rebuda : Servei de Premsa

El Bus Turístic per l’enllumenat nadalenc es reforça per donar resposta a tota la demanda rebuda

03/01/2020

El Barcelona Night Tour Lights havia programat inicialment 2 autobusos al dia, però, s’ha reforçat entre 3 i 4 autobusos més i fins a 5 busos el passat cap de setmana

El nombre de passatgers creix de 77 passatgers el primer dia a 214 passatgers, majoritàriament públic local

El nou servei s’ha posat en marxa aquest any com a prova pilot en el marc de les noves iniciatives de la campanya de Nadal d’aquest any pensant en el públic local i familiar

El nou servei del Barcelona Bus Turístic, que per primera vegada, com a prova pilot, ha sortit amb un nou itinerari nocturn pels carrers decorats amb l’enllumenat de Nadal ha hagut de reforçar el servei per donar resposta a la bona acceptació que ha rebut. En total, fins el passat cap de setmana, 2.022 passatgers i fins a 5 sortides en un sol dia en una franja horària de 3 hores.

El Barcelona Night Tour Christmas Lights , que inicialment havia programat 2 autobusos per dia (divendres, dissabtes i diumenges del 29 de novembre fins el 4 de gener), però, només començar, el divendres següent a la seva posada en marxa,  ja es va haver de reforçar el servei fins a 3 i 4 busos i 5 el passat divendres dia 27 de desembre.

Aquest nou servei s’ha posat en marxa aquest any com a prova pilot, coincidint amb el nou enllumenat de nadal i l’encesa de llums (el 29 de novembre) durant 17 dies (fins el 4 de gener) ofereix una ruta en autobús que permet gaudir de la nova il·luminació dels carrers de la ciutat i conèixer les tradicions nadalenques catalanes de les festes de nadal gràcies a les explicacions que fa un guia  durant el trajecte de 90 minuts de durada.

Un primer balanç abans de tancar el servei demà dissabte, apunta com a fet novedós que ha estat majoritàriament el públic local qui ha mostrat més interès a l’hora d’utilitzar aquest nou servei. Així, segons les primeres dades, un 90% dels passatgers ha estat públic local i un 10% públic visitant.  La compra anticipada de tiquets i la reserva prèvia de seients, ha permès dimensionar el nombre de busos necessaris en cada moment.

 

Passatgers
Busos
Divendres 29 Novembre
77
2
Dissabte 30   Novembre
106
2
Diumenge 1  Desembre
135
2
Divendres 6 Desembre
132
3
Dissabte 7 Desembre
172
4
Diumenge 8 Desembre
135
3
Divendres 13 Desembre
166
4
Dissabte 14 Desembre
137
3
Diumenge 15 Desembre
94
2
Divendres 20 Desembre
131
3
Dissabte 21 Desembre
147
3
Diumenge 22 Desembre
143
3
Divendres 27 Desembre
214
5
Dissabte 28 Desembre
147
3
Diumenge 29 Desembre
132
3
TOTAL
2.022
 

Aquest nou servei ha estat una de les noves iniciatives de la campanya de Nadal d’aquest any i s’ha pensat no solament pels visitants que han vingut aquests dies a Barcelona sinó també aquell públic local i familiar que vol gaudir de l’època de Nadal i dels carrers il·luminats de la seva ciutat per viure les festes d’una manera diferent, des d’una nova perspectiva, a bord d’un bus de dos pisos que ofereix vistes panoràmiques.

La ruta de Nadal del Barcelona Night Tour comença a la plaça de Catalunya i inclou al recorregut alguns punts d’interès com la Pedrera, la Casa Batlló, la Torre Agbar, la Sagrada Família, la catedral, el passeig de Colom, la Gran Via, el Paral·lel, l’avinguda Diagonal, el passeig de Gràcia, la plaça d’Espanya i l’Arc de Triomf.

Les sortides es fan a les 20 hores els divendres, dissabtes i diumenges, des de la parada del Barcelona Bus Turístic de la plaça de Catalunya (davant del bar Zurich). La durada d’aquesta ruta és aproximadament de 1h 30minuts. A dalt del bus hi ha una persona informadora de Turisme de Barcelona que comenta, en tres idiomes (català, castellà i anglès), tot el recorregut per  poder arribar a tots els públics.

El preu del bitllet és de 15 euros per als adults i de 10 euros pels més petits, d’entre 4 i 12 anys.Compartiu aquest contingut