Desarticulat un clan familiar instal•lat al barri del Raval de Barcelona dedicat al tràfic de cocaïna i haixix : Servei de Premsa

Desarticulat un clan familiar instal•lat al barri del Raval de Barcelona dedicat al tràfic de cocaïna i haixix

13/01/2020

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detenen quatre traficants de drogues i desmantellen cinc punts de distribució i emmagatzematge de substàncies estupefaents situats als districtes de Ciutat Vella I Sant Martí

Els detinguts distribuïen les drogues a petits traficants que actuaven al Raval

En el marc de les entrades i escorcolls judicials s’ha localitzat una arma llarga retallada amb munició, estris per a la manipulació de la droga i diners.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han dut a terme a primera hora d’aquest matí un dispositiu antidroga per desarticular un clan familiar especialitzat en tràfic de cocaïna i haixix. El dispositiu, en què han participat agents de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO), de la Unitat Canina i del Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra, ha acabat amb un balanç de 4 detinguts, membres d’una mateixa família i de nacionalitat espanyola, i el desmantellament de cinc punts d’emmagatzematge i distribució de drogues.

L’operatiu s’ha iniciat a primera hora del matí quan agents dels dos cossos policials han fet les cinc entrades simultànies, tres al barri del Raval i dues a Sant Martí.

La investigació es va iniciar fa cinc mesos quan els agents van tenir coneixement que hi havia diversos domicilis en el barri del Raval de Barcelona que certes persones feien servir com a punt d’emmagatzematge de substàncies estupefaents. Els responsables d’aquest punts, que han quedat detinguts, distribuïen les drogues a petits traficants que actuaven als carres del barri del Raval.

En el marc de les entrades i escorcolls judicials s’ha localitzat una arma llarga retallada amb munició, estris per a la manipulació de la droga i diners.

Des de fa cinc mesos, els Mossos i la Guàrdia Urbana van iniciar diverses vigilàncies a l’entorn del grup investigat per determinar i recollir el màxim d’indicis que acreditaven que el grup s’havia establert al Raval i proveïa de droga altres persones que la venien directament als consumidors.

En el marc d’aquestes vigilàncies, s’han realitzat diferents intervencions de substàncies estupefaents, principalment cocaïna. La setmana passada, els agents van identificar una persona que portava a sobre més de 50 grams de cocaïna. El grup investigat havia pres moltes mesures de seguretat en constatar la forta pressió policial que s’exercia als carrers del districte per dificultar la venda de drogues.

Els detinguts passaran a disposició judicials durant els propers dies.

D’altra banda, aquest cap de setmana, en el marc d’una altra actuació policial, s’ha procedit a tapiar un altre immoble al raval que s’estava utilitzat com a punt de venda de drogues.

Durant l’any 2019, els Mossos d‘Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat 70 domicilis de venda de drogues , la majoria narcopisos, i han realitzat 108 detencions relacionada amb aquest punts investigats.

 Compartiu aquest contingut