Ada Colau assisteix als actes de celebració del primer aniversari del Centre LGTBI : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix als actes de celebració del primer aniversari del Centre LGTBI

18/01/2020

Aquesta tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la tinenta d’alcaldia, Laura Pérez; i el president de la Plataforma d’entitats LGTBI de Catalunya, Joaquim Roqueta, han participat en els parlaments institucionals previs a la bufada d’espelmes del pastís d’aniversari del Centre LGTBI de Barcelona.

En la seva intervenció, Colau ha afirmat que el Centre LGTBI és l’exemple d’una “ciutat lliure, fraterna, igualitària i realment oberta, la ciutat que volem ser”. “Aquí ens trobaran al davant els que vulguin estendre els discursos d’odi, qüestionant fins i tot els drets humans, fins i tot l’educació pública i universal que ha costat tant d’aconseguir. A aquests els diem que no passaran, que l’educació pública no es toca i que els drets humans no es toquen. Estem aquí per reivindicar qui som, com som, que no hem de demanar permís a ningú, no hem de demanar perdó, ni hem de demanar tolerància. Senzillament, hem de reivindicar-nos”, ha reblat l’alcaldessa.

 

 

 

 

 

La jornada festiva ha començat pel matí. Laura Pérez ha assistit a diferents intervencions artístiques i activitats acompanyada per Joaquim Roqueta, president de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, responsable de la gestió de l’equipament; i Andreu Agustín, director del Centre LGTBI.

Durant el seu primer any, el Centre ha programat 63 activitats a través de diversos cicles d’activitats, la qual cosa representa un 12,5% del total de la programació. Per la seva banda, les entitats residents han estat les organitzadores del 42% dels actes, mentre que el 45,5% restant han anat a càrrec d’entitats que no estan ubicades al Centre (LGTBI, tercer sector, etc). En total, més de 50 entitats han desenvolupat activitats al Centre, que ha esdevingut un espai obert a tot el moviment LGTBI de la ciutat, i també a altres col·lectius socials i projectes comunitaris que han volgut fer-hi alguna activitat oberta a tota la ciutadania.

 

Més informació:Compartiu aquest contingut