L’Ajuntament adjudica la construcció d’un edifici de 14 habitatges de lloguer assequible al barri de Vallcarca i els Penitents : Servei de Premsa

L’Ajuntament adjudica la construcció d’un edifici de 14 habitatges de lloguer assequible al barri de Vallcarca i els Penitents

18/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’obra, que executarà l’empresa Beta Conkret SA, ha estat adjudicada per un import de 2.834.000 euros i tindrà el disseny proposat per l’equip d’arquitectes F2M Francesch-Flavià-Manzano

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), ha adjudicat l’obra de construcció d’un nou edifici d’habitatge públic, destinat a lloguer assequible. Es tracta del projecte previst a l’avinguda de Vallcarca 93-95, al barri de Vallcarca i els Penitents del districte de Gràcia. L’empresa guanyadora d’aquesta licitació ha estat Beta Conkret SA i se li ha adjudicat el contracte per un import de 2.834.000 euros amb I’IVA inclòs.

L’edifici que es construeix en aquest solar de propietat municipal tindrà 14 habitatges i ha estat dissenyat i projectat per l’equip d’arquitectes F2M Francesch-Flavià-Manzano.

Es tracta, en realitat d’una operació de sutura en un solar entre dues mitgeres d’edificis molt diferents tant pel que fa a la tipologia com a la volumetria, i també pel que fa a les alçades.

Se situa, a més a més, entre dos carrers (l’avinguda de Vallcarca, per una banda, i l’avinguda de la República d’Argentina per l’altra) amb un notable desnivell entre ells.

Així doncs, caldrà encaixar en aquest espai un nou edifici que per un dels seus costats (per l’avinguda de la República d’Argentina) presentarà una alçada de planta baixa més 5 pisos, mentre que per l’altra banda (la de l’avinguda de Vallcarca) tindrà una alçada de planta baixa més 2 pisos.

L’edifici, amb una superfície total construïda de 1.862,24 m2, tindrà un espai comunitari exterior en una planta sencera, amb terrassa i zona de trasters.

La distribució també preveu que dels 14 habitatges, n’hi haurà 5 que seran de 2 habitacions, i els altres 9 tindran 3 dormitoris.  Les superfícies útils dels habitatges seran d’entre 55 i 66 m2 en el cas dels de 2 habitacions, i d’entre 75 i 90 m2 en el cas dels habitatges de 3 dormitoris (les superfícies construïdes oscil·len entre els 67 i els 105 m2).

La durada de les obres es preveu de 18 mesos.

 

Descarregar imatge

 

Descarregar imatge





Paraules clau

habitatge/ Penitents/ Vallcarca/