Ampli acord polític pel pressupost del 2020 : Servei de Premsa

Ampli acord polític pel pressupost del 2020

20/01/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa presideix l’acte de presentació de l’acord polític pel pressupost del 2020, que per primer cop superarà els 3.000 milions d’euros

Barcelona en Comú i PSC, al Govern, i ERC i Junts per Catalunya acorden donar suport als comptes, que es debatran a la comissió de dimecres i s’aprovaran al Plenari del 31 de gener

Un total de 33 regidors dels 41 del Consell Plenari, a favor de l’acord del pressupost 2020 per Barcelona

Els impulsors de l’acord coincideixen a destacar-ne l’ampli suport polític i les prioritats compartides de treball en l’emergència climàtica, les polítiques d’habitatge i l’atenció social

S’adjunta el text de l’acord presentat avui

L’alcaldessa ha presidit avui la presentació de l’acord polític pel pressupost del 2020, que per primer cop superarà els 3.000 milions d’euros. En total, es destinen 3.070 milions, dels quals 405 milions a inversió, el que representa un 25’7% més que els pressupostos vigents actuals.

A l’acte de presentació hi ha assistit el primer tinent d’alcaldia i president del Grup municipal del PSC, Jaume Collboni; el president del Grup municipal d’ERC, Ernest Maragall, i la presidenta del Grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi.

 

 

L’alcaldessa ha destacat que l’acord suma 33 regidors dels 41 totals al Consell Plenari, i ha valorat que es tracta “d’un acord amplíssim i històric que representa l’inici d’una nova etapa de política útil i acords que la ciutadania demana perquè les institucions funcionin al màxim rendiment”. Colau ha remarcat que “aprofundeix i amplia les línies estratègiques de l’anterior mandat, com l’atenció social, les polítiques d’habitatge i l’emergència climàtica”, i ha agraït “el to i l’actitud dels grups impulsors de l’acord”. L’alcaldessa ha assenyalat que “el contingut demostra que si es deixen de banda interessos a curt termini i partidistes, es poden arribar a acords”. “Cal una nova etapa de diàleg, a Barcelona, a Catalunya i a l’Estat, i crec que això és el que espera la ciutadania de nosaltres, que deixem enrere polítiques de retallades i de bloqueig i que comencem entre tots una nova etapa de diàleg, d’acords i de reforç de serveis públics que són necessaris per a al ciutadania i especialment per a la població mes vulnerable”, ha reblat Ada Colau.

Per la seva part, el primer tinent d’alcaldia i president del Grup municipal del PSC, Jaume Collboni, ha agraït la bona predisposició i el tarannà propositiu en favor de Barcelona de tots els grups impulsors de l’acord. “Barcelona necessita i mereix iniciar un nou cicle polític a casa nostra”, ha seguit Collboni, i ha assenyalat que “iniciem nova dècada i mandat municipal amb govern en coalició que ha estès la mà per trobar punts d’acord, i treballem per un acord el més ampli possible en benefici dels barcelonins i barcelonines”.

Per al president del Grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Ernest Maragall, l’acord presentat avui és “un pressupost de la ciutat, més que d’un govern, o de partits, o simplement de la majoria”. Maragall ha posat en valor que aquest pressupost representa el 80% dels partits presents a l’Ajuntament de Barcelona, i ha posat en dubte que cap altra institució destini el 18% dels seus recursos a inversió. Maragall ha reblat que “s’han acabat les excuses, aquesta ciutat demana governabilitat, i volem la millor liquidació, si pot ser per sobre dels tres mil milions”.

Per la seva banda, la presidenta del Grup municipal de JxC, Elsa Artadi, ha dit que “avui és un dia important” i ha explicat que “el seu grup seguirà treballant perquè hi hagi les millors polítiques i assegurar que les polítiques públiques que fem tenen el millor impacte i són la millor solució per a la ciutadania”.

S’adjunta el text de l’acord presentat avui





Paraules clau

pressupost/