Albert Batlle presideix l’acte de benvinguda dels 60 nous agents de la Guàrdia Urbana procedents de la convocatòria de mobilitat interadministrativa : Servei de Premsa

Albert Batlle presideix l’acte de benvinguda dels 60 nous agents de la Guàrdia Urbana procedents de la convocatòria de mobilitat interadministrativa

21/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els nous agents del cos de seguretat Barceloní incrementen el nombre d’efectius per tal d’oferir el millor servei a la ciutadania.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha presidit l’acte de benvinguda als 60 nous agents de la Guàrdia Urbana que provenen de la convocatòria de mobilitat interadministrativa. L’acte també ha comptat amb la presencia del Cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez.

 

El tinent d’alcalde ha recordat als nous membres de la Guàrdia Urbana que entren a formar part d’un cos amb 177 anys d’història. “Formar part de la Guàrdia Urbana és un orgull, un repte i alhora una gran responsabilitat”, els ha recordat Batlle, que ha continuat destacant que “Barcelona és una ciutat gran, dinàmica i orgullosament diversa, en la qual viuen i transiten milions de persones diàriament”.

El tinent d’alcalde durant la seva intervenció també els ha volgut explicar que la Guàrdia Urbana fa unes 350 mil intervencions a l’any. Els principals motius de requeriments són les molèsties a l’espai públic i els conflictes per soroll, però seguit molt a prop de requeriments assistencials i d’auxili. A part Batlle també ja destacat la feina del cos com a responsables dela Seguretat Viària a la ciutat. “Totes aquestes tasques requereixen del màxim professionalisme i qualitat humana”, ha dit Batlle, que ha afegit que des de fa anys, l’Ajuntament aposta per un model de policia de proximitat com la millor manera d’abordar les problemàtiques que afecten els barris i la seva gent i construir seguretat, “una policia que està al costat dels veïns i veïnes, dels comerciants, de les associacions i entitats, i que sovint és la primera a arribar a tot. Una policia que treballa de manera transversal amb la resta de serveis públics i amb els altres cossos de seguretat, de prevenció i d’emergències”

Els nous efectius es destinaran a fet tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia la plantilla municipal. Els agents iniciaran directament el seu servei a les Unitats Territorials després de realitzar un curs de curta durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Dels 60 agents, 12 són dones (20%) i la mitjana d’edat és de 38,7 anys. 33 agents provenen del cos de Mossos d’Esquadra, 1 de la Policia Nacional i els 26 restants de les policies locals de diverses localitats de la regió metropolitana de Barcelona. En total es van presentar 323 persones.





Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/ prevenció/ seguretat/