El Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar passa de la fase d’emergència a la fase d’alerta : Servei de Premsa

El Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar passa de la fase d’emergència a la fase d’alerta

23/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Davant la millora de les condicions meteorològiques, l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest migdia, el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar a la ciutat en la seva fase d’emergència, passant a la fase d’alerta.

Durant el temporal, amb onades que han superat els 6 metres d’alçada, s’han produït greus desperfectes a totes les platges que a l’espera de tenir la valoració final, són principalment:

– Pèrdua de sorra generalitzada en la línia de costa i moviment de sorra als passejos.
– Inundació de platges i locals de serveis.
– Desperfectes i desplaçament del mobiliari urbà.
– Afectacions a les instal•lacions.
– Trencament de paviments (tant de fusta com de pedra).
– Trencament d’infraestructures de protecció, especialment en la zona de llevant (duna de la Mar Bella, l’Espigó del Guti a la Base Nàutica, mur de protecció del Port Fòrum).

Durant la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució a la zona litoral. Es prohibeix l’accés als espigons i a l’aigua.

Els equips tècnics continuen fent la inspecció dels danys i s’ha començat a senyalitzar i posar tancaments a les zones més afectades. Els accessos a les platges de Nova Mar Bella i Llevant es mantenen tancats. També es manté tancat l’accés a la zona de la duna de la platja de la Mar Bella.

La Guàrdia Urbana de Barcelona continua desplegada a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons, les zones on trenquen les onades i les àrees afectades pel temporal que han estat degudament senyalitzades, per evitar riscos per a les persones.





Paraules clau

Pla Bàsic d'Emergència municipal/