L’Ajuntament desactiva l’alerta per vent a la ciutat  : Servei de Premsa

L’Ajuntament desactiva l’alerta per vent a la ciutat 

23/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat poc abans de les 9:00 hores l’alerta per vent a la ciutat que es va activar el passat diumenge.

Els Bombers de Barcelona han realitzat 681 serveis relacionats amb el temporal de vent. Els serveis més habituals han estat els relacionats per patologies d’elements constructius amb més de 300 serveis, seguits per més de 215 serveis en arbrat, 40 per tendals i 30 relacionats amb el mobiliari urbà.

Pel que fa als parcs i jardins de la ciutat es mantindran tancats aquest matí per fer les tasques de comprovació i manteniment necessaris en l’arbrat. A mesura que es vagin fent aquestes inspeccions, i sempre que no hi hagi perill, els parcs i jardins s’aniran obrint.

 

Durant tot l’episodi els equips de neteja han prioritzat la recollida de branques i troncs que han caigut a causa del vent i la neteja d’embornals per evitar acumulació d’aigua. Uns 400 contenidors han quedat malmesos sense tapa a causa de les ventades.

L’Ajuntament manté activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar. Per aquest motiu la Guàrdia Urbana continua desplegada a la zona del litoral i barra el pas tant a la sorra, a l’aigua i als espigons. De moment també es manté tancat l’accés a la zona d’ús públic del riu Besòs.

Els equips tècnics continuen fent la inspecció dels danys i s’ha començat a senyalitzar i posar tancaments a les zones més afectades. És tanca l’accés a la zona de la duna de la platja de la Mar Bella així com els accessos a les platges de Mar Bella i Llevant, que són les zones on el temporal ha deixat més desperfectes.
Per donar resposta als efectes del temporal, l’Ajuntament també va obrir dimarts al vespre un equipament addicional amb 130 places d’acollida d’emergència per a persones sense llar, on podien dormir, rebre roba seca, sopar i esmorzar. En total se’n van ocupar 64 d’aquestes places la primera nit i 82 més durant la segona. Davant de la millora de la situació meteorològica general a la ciutat, i en coordinació amb els equips municipals de protecció civil, aquest dijous s’ha decidit posar fi a l’operatiu preventiu. Les 130 places activades durant aquesta situació d’emergència, la primera vegada que això succeeix a Barcelona a causa d’un temporal, s’han sumat a les 90 places que ja preveu la fase preventiva de l’operació fred, obertes des del passat mes de desembre, així com a les 2.170 places per a persones sense llar que funcionen qualsevol nit en equipaments municipals o de la trentena d’entitats que conformen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). La prioritat dels serveis municipals és protegir la integritat física de totes les persones i en especial de les persones sense llar, que són les més vulnerables davant fenòmens extrems com aquest temporal





Paraules clau

alerta/ vent/