La 12a Campanya Informa’t promou 80 activitats per orientar els joves sobre els estudis que més se’ls adiuen : Servei de Premsa

La 12a Campanya Informa’t promou 80 activitats per orientar els joves sobre els estudis que més se’ls adiuen

26/01/2020

Per primera vegada, s’ha elaborat una Guia d’Estudis Postobligatoris exhaustiva amb totes les opcions d’itineraris formatius que s’imparteixen a la ciutat, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona

Barcelona compta amb 297 centres educatius que ofereixen estudis postobligatoris o formació no reglada per adolescents I joves

En aquesta edició es posa especial èmfasi en les sessions destinades a les families, per tal que sàpiguen com ajudar els fills i les filles perquè prenguin la decisió sobre la formació acadèmica que seguiran

En l’edició de 2019 van participar 7.406 joves de 99 centres escolars

Aquesta nota inclou declaracions en format àudio

La campanya Informa’t comptarà en aquesta 12a edició amb 80 activitats destinades a informar els adolescents i joves sobre l’oferta formativa postobligatòria que poden trobar als 297 centres educatius de Barcelona, i per orientar-los sobre els itineraris educatius que millors s’adapten al seu perfil i als seus interessos. La campanya d’activitats començarà demà 27 de gener i s’estendrà fins el dia 25 de març. En l’edició anterior, hi van participar 7.406 joves de 99 centres escolars.

Segons dades del curs 2016-2017, la taxa de graduació en Secundària a Barcelona és del 91%. Conscient que una bona informació i orientació en l’àmbit acadèmics és una eina clau per lluitar contra l’abandonament escolar, l’Ajuntament organitza la campanya perquè els adolescents i joves coneguin la diversitat d’itineraris d’estudi que tenen al seu abast. L’objectiu és també disminuir la pressió que reben per decidir el seu itinerari formatiu, mostrant-los les múltiples opcions que hi ha per modificar i rectificar l’itinerari si així ho consideren.

La regidora d’Infància, Joventut, Gent Gran i Diversitat Funcional, Marga Marí-Klose, ha assenyalat que “l’orientació és fonamental de cara a reduir l’abandonament escolar prematur. Tots els organismes internacionals aconsellen que es generin dispositius d’orientació, especialment en els moments de transició de l’escola obligatòria a la postobligatòria perquè els joves tinguin tota la informació necessària. Aquest informació sempre hi ha estat, però en aquesta edició hem adequat el format de la informació a les preguntes més habituals i al que més interessava els joves”.

Per primera vegada, s’ha elaborat una Guia d’Estudis Postobligatoris exhaustiva amb totes les opcions que els joves tenen al seu abast per seguir diferents itineraris formatius, que es distribuirà entre els joves que participin en les diferents activitats. La guia ha estat elaborada pe Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves i el Consorci d’Educació de Barcelona i és una eina molt visual que permet situar cada adolescent i jove perquè sàpiga les opcions a les quals pot accedir a partir de la titulació que ja té o si no disposa del Graduat de Secundària. També s’hi inclou l’oferta de formació no reglada per a adolescents i joves que es pot trobar a la ciutat.

A banda, s’ha posat especial èmfasi en les sessions destinades a les famílies, que tenen la funció tant de facilitar-los tota la informació sobre les ofertes disponibles, com de formar-los perquè sàpiguen com ajudar a què siguin els seus fills i filles els que prenguin la decisió sobre la formació acadèmica que seguiran.

Les 80 activitats s’organitzen en els 10 districtes i es poden consultar al web informat.cat. Les activitats es divideixen en quatre apartats:

La campanya Informa’t està organitzada pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves,  pels 11 punts InfoJove de la ciutat i els 80 punts Jove, Informa’t i Participa (JIP), que durant la resta de l’any, i de forma més descentralitzada proporcionen orientació i assessorament als adolescents i joves que o no tenen clar quina opció d’estudis seguir o volen conèixer la totalitat d’opcions que existeixen. El servei és gratuït i atén de manera personalitzada i confidencial.

La campanya Informa’t és fruït del treball conjunt i les aliances entre el Departament de Joventut, el Consorci d’Educació de Barcelona, Barcelona Activa, i la Fundació Barcelona FP.

 

Document relacionat

 Compartiu aquest contingut