L’Ajuntament reurbanitza quatre passatges del barri de la Verneda i la Pau per pacificar-los : Servei de Premsa

L’Ajuntament reurbanitza quatre passatges del barri de la Verneda i la Pau per pacificar-los

26/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’actuació, que es fa amb mirada de gènere, i amb un pressupost total de 513.000 euros, s’allargarà fins al juny i permetrà crear zones d’estada, augmentar el verd urbà a la zona, i ampliar les voreres

L’Ajuntament de Barcelona inicia demà les obres de remodelació de quatre passatges del barri de la Verneda i la Pau per pacificar-los. Aquesta actuació s’emmarca en el desenvolupament del pla de barris i és fruit de les demandes que va fer la ciutadania en les marxes exploratòries de gener de 2018, un model de procés participatiu durant el qual es van poder detectar sobre el terreny alguns elements de l’espai públic que podien ser millorats amb una perspectiva de gènere des del punt de vista de l’accessibilitat, l’eficiència energètica, la mobilitat i la seguretat dels vianants.

La remodelació es durà a terme concretament en els passatges de Ca n’Oliva, Arriassa, Camí de la Verneda, i Casa Llarga, tots ells situats dins del perímetre que formen la Rambla Guipúscoa, el carrer del Camp Arriassa, el carrer Santander i el carrer de Ca n’Oliva.

L’actuació, amb un pressupost total de 513.374,59 €, consistirà en millorar els paviments, ampliar les voreres en zones puntuals, i en tot el passatge Arriassa, executar voreres passants (és a dir, al mateix nivell que la calçada) en el carrer Camp Arriassa amb els passatges Ca n’Oliva i la Casa Llarg, i adequar la xarxa de sanejament i la il·luminació pública. En el cas de la il·luminació, la xarxa d’enllumenat s’adequarà a les exigències i els requeriments d’eficiència actuals. També es plantarà nou arbrat (que s’afegirà al que ja és existent) i es reordenaran els espais, actualment ocupats en bona part per vehicles estacionats. Les places que podran ocupar els vehicles aparcats en superfície quedaran pintades a terra al carrer de Ca n’Oliva.

La intervenció també té per objectiu crear zones d’estada i per aquest motiu també s’instal·larà mobiliari urbà amb aquesta finalitat.

En definitiva, amb aquesta intervenció, que se suma a altres que es desenvolupen a la zona a través dels projectes del pla de barris, l’Ajuntament busca dignificar un territori que ha estat llargament oblidat.

Actualment, els passatges presenten una distribució dels espais en el qual hi ha un carril de circulació per sentit, un carril de serveis a banda i banda i un carril de serveis central. La secció definitiva serà un carril de circulació per sentit, i un carril de serveis a banda i banda.

Als passatges de Ca n’Oliva i Casa Llarga es podrà accedir des del carrer Ca n’Oliva, però a l’altre extrem, a tocar del carrer Camp d’Arriassa, es col·locaran pilones.

El programa d’obres preveu que s’allargaran fins al mes de juny, i que durant els treballs es desenvoluparan diverses afectacions de pas tant per als vianants com per als vehicles, així com afectacions d’estacionament (que seran marcades i indicades amb senyalització excepcional d’obres).





Paraules clau

la verneda i la pau/ Sant Martí/