Les Corts vol fer de l’Espai d’Inclusió un referent de ciutat amb més adhesions, més activitats i nous col·lectius d’inclusió : Servei de Premsa

Les Corts vol fer de l’Espai d’Inclusió un referent de ciutat amb més adhesions, més activitats i nous col·lectius d’inclusió

30/01/2020



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’objectiu és potenciar l’espai de trobada per compartir experiències i ampliar les accions d’integració a nous col·lectius vulnerables

El regidor de Turisme i Indústries creatives i regidor del districte de les Corts, Xavier Marcé, ha presidit avui la trobada anual de l’Espai d’Inclusió 20+20+20 de les Corts. En el marc d’aquesta trobada, que enguany ha celebrat la 6a edició, s’ha fet un repàs dels projectes desenvolupats al llarg del 2019 i s’han apuntat els nous reptes que es volen assolir.

 

 

El regidor Xavier Marcé ha destacat en la seva intervenció que el govern vol “continuar i potenciar la tasca de sensibilització de l’Espai d’Inclusió i incorporar nous col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social”.

Marcé ha remarcat que l’objectiu és treballar perquè les Corts sigui un Territori Socialment Responsable (TSR) i “aquest treball s’ha de realitzar de forma conjunta des del sector públic i el privat, des de l’Ajuntament i amb la participació de les entitats, empreses, associacions i les universitats del territori que poden aportar molt en l’àmbit de la inclusió”.

El regidor Marcé ha conclòs que “la inclusió té un caràcter transversal i està present a tots els àmbits: cultura, turisme, salut, esport, inserció laboral, habitatge, comerç, equipaments i serveis,… i les línies de futur que es treballaran per donar resposta a les demandes dels diferents col·lectius es recolliran en el Pla d’Actuació del Districte que actualment s’està redactant i que definirà les accions prioritàries que es volen desenvolupar al llarg d’aquest mandat”.

Properament el districte de les Corts presentarà una mesura de govern sobre inclusió.

Aquesta cita anual ha aplegat als agents que formen l’Espai d’Inclusió de les Corts: les entitats de persones amb discapacitat, entitats del tercer sector, agents econòmics i empreses, universitats i entitats de diferents àmbits de les Corts.

Les accions i iniciatives de l’Espai 20+20+20 aglutinen els principis de compromís, igualtat, col·laboració, cooperació, confiança, respecte, transparència i participació.

El districte de les Corts impulsa aquest espai amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits, sumant les voluntats i les capacitats d’actors socials diversos per fer aportacions per ampliar les accions d’integració.

Els projectes que s´han presentat en el marc de la trobada són:

 

 

 

 

 

 

 

https://eldigital.barcelona.cat/tot-a-punt-per-iniciar-la-vida-als-pisos-de-transicio-a-la-vida-independent-2_703589.html

 

 

Web Inclusió: https://ajuntament.barcelona.cat/lescorts/ca/coneixeu-el-districte/inclusio

 





Paraules clau

Les Corts/