El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia aposta per millorar la mobilitat a la ciutat en benefici del medi ambient : Servei de Premsa

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia aposta per millorar la mobilitat a la ciutat en benefici del medi ambient

07/02/2020

Hi han participat uns 800 nens i nenes de 3r, 4t I 5è de Primària de 20 centres educatius de la ciutat

S’adjunta aquí el Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia 2020 en document adjunt

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia d’aquesta edició ha advocat per una millora de la mobilitat a la ciutat en benefici del medi ambient i a favor d’una ciutat amb un aire més net. Representants dels infants que han redactat el manifest n’han fet avui la lectura davant les autoritats municipals. Els 800 nens i nenes de 3r, 4t i 5è de Primària que han participat en la seva redacció han demanat “més carrils i bicing per a infants” i “que hi hagi menys cotxes per tota la ciutat, més arbres, plantes i parcs”.

Sota el lema “Moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient”, un miler de nens i nenes d’entre 3r i 5è de Primària de Barcelona han elaboraran aquest curs el Pregó dels Infants entorn la mobilitat a la ciutat i el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i la salut. En conjunt hi ha participat uns 800 alumnes de 20 centres educatius de la ciutat.

 

 

 

 

Durant l’acte, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha agraït als infants participants “el missatge que envieu que ens hem de posar les piles, que és el moment d’actuar i que hem de lluitar tots junts i juntes contra el canvi climàtic. Les vostres aportacions i compromisos són la millor manera de fer una ciutat més sostenible i més solidària. Us he de dir que ja estem intentant reduir l’impacte que tenen els cotxes més contaminants, obrint carrers importants per jugar-hi els caps de setmana, fent més carrils bici, facilitant que el transport públic sigui més accessible, fent més zones verdes i, sobretot, fent que els entorns escolars siguin més verds, més segurs, més saludables i més plens de vida.”

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia és una activitat iniciada al 2004 que incideix en el reconeixement dels infants com a ciutadans i ciutadanes de ple dret i la seva participació en les qüestions públiques, tot reflexionant sobre l’exercici dels drets i els compromisos que se’n deriven. La intenció és animar els infants a analitzar i pensar el dret a la participació des d’una mirada àmplia, reflexionant i prenent consciència de la seva importància com protagonistes en la construcció d’una ciutat amable i acollidora.

El Pregó dels Infants a les Festes de Santa Eulàlia és una activitat educativa que té com a objectiu que els infants coneguin les institucions polítiques i de participació ciutadana de Barcelona, que coneguin el seu dret a la participació en la vida pública com a ciutadans de ple dret i que s’iniciïn en els processos participatius basats en la coresponsabilitat i la ciutadania activa. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col•laboració, i és una forma d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.

La 1a edició va ser a 2004 i des de llavors han participat més de 5.000 alumnes de 3r, 4t i 5è de primària i d’educació especial. En aquesta edició, hi ha participat els següents centres educatius: Escola Josep Maria de Sagarra, Rius i Taulet, Escola Sadako, Mare de Déu de Montserrat, Escola Mas Casanovas, Escola Els Pins, Escola Solc, Escola Prosperitat, Escola Aiguamarina, Escola Mercè Rodoreda, Escola El Sagrer, Escola Doctor Ferran i Clua, Escola Ramon Llull, Escola Ignasi Iglésias, Turó Blau, Escola Concepció Arenal, Escola Dovella, Frederic Mistral-Tècninc Eulàlia, Escola Nausica i Escola Nausica.Compartiu aquest contingut