Laia Bonet participa al World Urban Forum d’Abu Dhabi : Servei de Premsa

Laia Bonet participa al World Urban Forum d’Abu Dhabi

07/02/2020

Abi Dhabi acull, del 8 al 13 de febrer, la 10ena edició del World Urban Forum (WUF10), convocada pel Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans és la principal conferència internacional per debatre les qüestions més urgents del món actual, com la ràpida urbanització i les seves conseqüències. Enguany, sota el lema “Ciutats d’oportunitats: connectant cultura i innovació”, comptarà amb 17.000 participants i 450 ponents de 168 països.

En representació de l’Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, participarà el dissabte 8, a les 14.00 hores (hora local), en el panel de l’Assemblea Mundial de Governs Locals i Regionals per debatre sobre com afecta la cultura i la innovació en la urbanització de les ciutats. Diumenge  9, a les 14.00 hores (hora local), la tinenta també formarà part d’una taula de debat sobre l’abordatge de la desigualtat mitjançant la cultura i la innovació.

Paral·lelament, diumenge 9, s’inaugura l’estand compartit amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona on, sota el lema “Catalunya, quan les idees esdevenen accions”, l’Ajuntament de Barcelona presenta 5 projectes per a la sostenibilitat i la millora de la governança a la ciutat. La Zona de Baixes Emissions, les estacions de càrrega de vehicles, les superilles, la iniciativa Districlima a la incineradora de Sant Adrià i la plataforma democràtica Decidim són projectes alineats amb l’Agenda Urbana de Catalunya.

Per la seva banda, el Comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodríguez Planas, participarà a dues sessions orientades a l’avaluació de l’Agenda 2030. Dilluns 10, a les 14.00 hores (hora local), a la sessió organitzada per UN-Habitat, debatrà sobre el progrés de les revisions locals voluntàries dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Dimarts 11, a les 14.00 hores (hora local), participarà a la reunió de UCLG ASPAC sobre la implicació dels governs en la implantació dels ODS. En el mateix context, el Comissionat formarà part de la primera reunió de la xarxa de ciutats de CGLU on s’analitzarà la localització de l’Agenda 2030.Compartiu aquest contingut