Es posa en funcionament el nou punt verd de barri als Jardins de les Tres Torres : Servei de Premsa

Es posa en funcionament el nou punt verd de barri als Jardins de les Tres Torres

10/02/2020

Els barris de les Tres Torres, el de Sant Gervasi – Galvany i el de Sant Gervasi – la Bonanova poden usar des d’avui aquest nou equipament de recollida de residus domèstics que nos es poden llençar als contenidors

Barcelona suma amb aquest nou punt verd de barri un total de 27 equipaments d’aquestes característiques, que l’any 2019 van tenir 650.000 usuaris i van permetre recollir 2.533 tones de residus

El nou punt verd de barri situat als Jardins de les Tres Torres, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, ha entrat en funcionament avui per donar servei de recollida de residus domèstics que no es poden llençar als contenidors als veïns i veïnes dels barris de les Tres Torres, Sant Gervasi – Galvany i Sant Gervasi – la Bonanova. Els punts verds de barri estan oberts a la ciutadania de dilluns a dissabte, en horari de  8.30 a 14 hores al matí i de 16 a 19.30 hores a la tarda. El servei és gratuït i d’ús exclusiu per les veïnes i veïns particulars. El seu ús permet obtenir una bonificació en la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR) que es paga en la factura de l’aigua.

Amb aquest nou punt verd de barri, Barcelona en suma ja 27. Són equipaments que funcionen com a centres de recepció i classificació dels residus particulars que per la seva naturalesa no es poden llençar als contenidors de la recollida domiciliària i se’ls pot donar un tractament específic. El cost del punt verd de barri dels Jardins de les Tres Torres ha estat de 331.273 euros.

Els punts verds de barri permeten millorar el procés de reciclatge a la ciutat i per tant és una eina important per preservar el medi ambient. S’hi poden portar residus reutilitzables, com roba sabates o cartutxos de tinta i tòners, residus reciclables, com aparells electrònics, oli de cuina, calbes elèctrics o metalls diversos, i residus especials, com piles, fluorescents i bombetes, radiografies o bateries. En el mateix punt verd, els residus es classifiquen segons les diferents tipologies.

El nou punt verd de barri se suma als 26 existents a Barcelona amb la voluntat de facilitar als veïns i les veïnes un lloc proper on dipositar la majora de residus que es generen a les llars. Durant l’any 2019, un total de 649.839 persones van fer servir els punts verds de barri de la ciutat, el que representa un increment del 12,53 % respecte l’any 2018 i es van recollir 2.533 tones de residus, el que representa un increment de 8,85 % sobre les tones recollides l’any 2018.Compartiu aquest contingut