Barcelona explica a Nàpols les mesures aplicades en gestió de turisme : Servei de Premsa

Barcelona explica a Nàpols les mesures aplicades en gestió de turisme

12/02/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Davant el creixent fenomen a Nàpols, la ciutat italiana ha convidat Barcelona per conèixer les mesures aplicades per a gestionar els fluxos turístics

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, s’ha reunit també amb la regidora de Cultura i Turisme de Nàpols

Barcelona ha explicat avui la seva estratègia de gestió de turisme a Nàpols, en una trobada entre aquestes dues ciutats i Florència, una jornada destinada a exposar les mesures que s’han dut a terme  per tal de gestionar l’impacte del turisme. La trobada ha estat convocada pel consistori napolità davant el fort increment de turisme que la ciutat ha registrat en els darrers anys.

En aquest entorn, el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha posat en relleu l’aplicació del PEUAT com a instrument de gestió per contenir el creixement dels habitatges d’ús turístic, i el diàleg i treball conjunt amb les principals plataformes de lloguer vacacional per combatre les pràctiques il.legals, així com el pla de xoc d’inspeccions, gràcies al qual s’han revisat 18.912 anuncis, dels quals 3.695 (el 19,5%)  no tenien llicència. Igualment, Marcé ha recordat la reclamació de Barcelona, juntament amb Berlín, Brussel.les, Cracòvia, Munich, París, València i Viena, perquè la Unió Europea implanti mesures contra l’impacte del turisme il.legal a les ciutats.

Prèviament a la trobada de Nàpols, Florència i Barcelona, el Marcé ha mantingut una reunió amb la regidora de Cultura i Turisme de Nàpols, Eleonora de Majo, per tractar sobre la gestió dels fluxes turístics. En aquest sentit, de Majo ha assenyalat que “hem volgut tracta amb Barcelona perquè ha estat la metròpoli europea que per primera vegada, i amb major èmfasi ha donat l’alarma, introduint polítiques concretes i campanyes eficaces la regulació de l’impacte de les plataformes d’economia compartida a les ciutats”.

La trobada entre els dos representants municipals s’ha centrat en les mesures per harmonitzar la cura pel medi ambient, el desenvolupament econòmic i la qualitat de vida dels residents.





Paraules clau

nàpols/ turisme/