Barcelona assumeix la vicepresidència de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents : Servei de Premsa

Barcelona assumeix la vicepresidència de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

13/02/2020

L’alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso, ha estat nomenat nou president de l’entitat, en substitució de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat escollida com a vicepresidenta tercera i compartirà mandat amb l’alcaldessa de Santander i l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, qui assumeixen la primera i la segona vicepresidència

Aquest dijous s’ha celebrat, a la Biblioteca Rafael Azcona de Logronyo, l’Assemblea General anual de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) on s’ha nombrat a Pablo Hermoso de Mendoza, alcalde de Logronyo, com a nou president de l’entitat. D’aquesta manera, Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, deixa el càrrec que ostentava des de l’any 2016.

La candidatura ha estat escollida per unanimitat per tots els representants dels consistoris participants, qui també han nomenat la resta de la junta directiva que estarà formada per l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, com a vicepresidenta primera; per l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura, com a vicepresident segon; i per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a vicepresidenta tercera.

La tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, en representació de l’Ajuntament de Barcelona, ha declarat que “la presència i el treball en una xarxa com la RECI és fonamental per identificar i compartir bones pràctiques que ens permetin a Barcelona avançar cap a aquest paradigma de ciutats”. També ha volgut ressaltar que “una ciutat intel·ligent és la que dóna respostes innovadores a reptes complexes com els que afronta Barcelona.”

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) es va fundar l’any 2011 i actualment està formada per 83 ciutats, entre les que es troben les principals ciutats de l’Estat i altres capitals de província.

L’objectiu de l’entitat és l’intercanvi d’experiències i la voluntat de treballar conjuntament per desenvolupar un model de gestió sostenible i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, incidint en aspectes com l’estalvi energètic, la mobilitat sostenible, l’administració electrònica, l’atenció a les persones o la seguretat.

La innovació i el coneixement, recolzats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), esdevenen clau en el progrés de les ciutats en els pròxims anys. La cooperació del sector públic i privat, la col·laboració social sense exclusions i el desenvolupament del treball en xarxa són elements fonamentals que permeten el desenvolupament d’espais innovadors que fomentin el talent, les oportunitats i la qualitat de vida a l’entorn urbà.

Les ciutats intel·ligents són aquelles que disposen d’un sistema d’innovació i de treball en xarxa per a dotar a les ciutats d’un model de millora en l’eficiència econòmica i política, permetent el desenvolupament social, cultural i urbà.Compartiu aquest contingut