La quinzena de Dansa Metropolitana trenca barreres amb una programació d’estils més variada que mai : Servei de Premsa

La quinzena de Dansa Metropolitana trenca barreres amb una programació d’estils més variada que mai

17/02/2020

Una vuitantena d’espectacles i més de 200 activitats en total, conformen latercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana que es celebrarà enguany  del 13 al 29 de març a vuit ciutats de l’àrea metropolitana

Dansa Metropolitana reunirà artistes de renom com  Sidi Larbi, Sharon Eyal, Lia Rodrigues, Sol Picó, Cesc Gelabert, La Veronal, Elena Córdoba, Mercedes Peón i el talent d’artistes que vénen amb força com  Iniciativa Sexual Femenina, Junyi Sun, Laia Santanach, entre molts altres

Des de dansa contemporània, fins a flamenc, dansa urbana, espectacles d’arrel o amb música en directe, aquesta tercera edició presenta  més diversitat de gèneres que mai

En aquesta festa col·lectiva per celebrar la dansa,  la inauguració tindrà lloc amb un recorregut pel barri de la Barceloneta on s’hi podran veure diferents espectacles (dissabte 14 de març) i  la cloenda a Barcelona ocuparà La Rambla amb una coreografia participativa per rendir homenatge a Alicia Alonso (dissabte 28 de març)

El projecte cultural i participatiu de l’àrea metropolitana per fer arribar la dansa a tota la ciutadania, la quinzena de la Dansa Metropolitana, celebrarà la seva tercera edició del 13 al 29 de març. En l’edició del 2020 hi participen vuit municipis,  Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans, que han treballat conjuntament una programació que s’implica en produccions d’artistes i dona visibilitat al talent local, nacional i també internacional.

Durant gairebé tres setmanes hi haurà dansa als teatres, als transports públics, als centres cívics, al carrer i, fins i tot, als cinemes. En total, 207 activitats, entre les quals fins a  una vuitantena d’espectacles que dialoguen entre els diferents estils de dansa i amb altres disciplines protagonitzades per diferents generacions d’artistes. Dansa que trenca barreres. Muntatges que parlen d’amor, d’altres amb un fort compromís social, feministes i, sobretot, un bon nombre de propostes per a tots els públics.

Aposta per la coproducció
Dansa Metropolitana torna a apostar per les coproduccions. Enguany són vuit:  WhiCh (Adoctrinades) que es podrà veure a l’Antic Teatre,  El salto  (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans,  AM I BRUCE LEE  (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra,  Around the world  (Brodas Bros) al Teatre Joventut,  Malditas plumas  (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya,  MARÚNICA  (Cia. Roberto G. Alonso) a l’Atrium Viladecans i al Teatre Joventut,  COMA (IN-motus Co) al Centre Cívic Can Clariana Cultural de Barcelona, i  EUFORIA  (Sacude) que es podrà veure als vuit municipis del Dansa Metropolitana.

Grans noms internacionals
Dansa Metropolitana segueix presentant grans noms de l’escena internacional al públic de Barcelona i l’àrea metropolitana. Es podran veure peces d’artistes de renom com  Nomad  de Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman al Teatre-Auditori de Sant Cugat (primera vegada que es veurà la peça a l’estat espanyol);  OCD Love  de L-E-V Dance Company / Sharon Eyal i Gay Behar i  Para que o Céu não caia  de Lia Rodrigues Companhia de Danças al Mercat de les Flors, entre altres. El públic també podrà gaudir d’artistes joves que vénen amb força com és el cas de la italiana Silvia Gribaudi que presentarà  Graces  a la Sala Hiroshima, o el novaiorquès Jeremy Nedd que presentarà, juntament amb Impilo Mapantsula,  The Ecstatic  també a la Sala Hiroshima.

Diàleg entre generacions
Dansa metropolitana combina espectacles de grans noms consolidats de l’escena nacional com  It’s a wrap (Kubrick is dead)  (LA INTRUSA – Virginia García / Damián Muñoz) al Mercat de les Flors,  Malditas plumas  (Sol Picó) al Teatre Nacional de Catalunya,  La set i la revolució (OSSOCLUB: Piero Steiner, Andrés Corchero, Pep Ramis i Enric Ases) al Teatre Sagarra o RRR(Frederic Amat, cabosanroque & La Veronal) al Teatre Lliure; amb la nova generació d’artistes joves que presentaran espectacles com  Catalina  (Iniciativa Sexual Femenina) a La Caldera,  AM I BRUCE LEE  (Junyi Sun / Kernel Dance Theatre) al Teatre Sagarra o  WhiCh  (Adoctrinades) a l’Antic Teatre.

Destaca també enguany el nivell qualitatiu de les peces curtes que tindran lloc en espais singulars, amb peces de creadores com Laia Santanach que presentarà  Àer o Lali Ayguadé amb Underneath , entre altres. Així com la intervenció artística al metro que aquesta edició anirà a càrrec de la companyia CobosMika Company i el seu  Mou l’esquelet – scRakeja’t 2.0 , una peça que combina dansa contemporània i dansa urbana, música en directe, participació comunitària i interacció amb el públic i que recorrerà diferents línies de metro de l`àrea metropolitana.

Diàleg entre disciplines
Dansa Metropolitana trenca barreres i ofereix enguany una programació més variada d’estils que mai. Es podràn veure des de peces de dansa contemporània com, per exemple,  Bending the walls & Beyond  (Lava Compañía de Danza) al SAT!, o  Mercedes máis eu  (Janet Novás i Mercedes Peón) a La Caldera, que fusiona dansa i música en directe; espectacles d’arrel com · HerdEiras ·(AnCorae) a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà; de flamenc com  Baile de autor  (Manuel Liñán) al Teatre Joventut,  El salto  (Compañía Jesús Carmona) al Teatre Atrium Viladecans o  Frankenstein también tiene alma  (Andrés Marín i Aina Núñez) a la sala El Dorado de Barcelona; fins a espectacles de dansa més urbana com ara  Around the world  (Brodas Bros) al Teatre Joventut de l’Hospitalet.

Aquest diàleg entre disciplines viurà la seva culminació al MACBA amb la peça  Soliloquios  que reunirà tres mirades artístiques de luxe: l’especialista en dansa basca i fundador de la companyia Kukai Dantza, Jon Maya, el gran mestre de la dansa contemporània a Espanya, Cesc Gelabert, i el coreògraf i ballarí de flamenc, Andrés Marín. Una trobada entre l’espai museístic i la dansa on cada ballarí farà una interpretació individual de l’aurresku, la dansa tradicional basca. Aquest espectacle gratuït tancarà el Dansa Metropolitana a Barcelona dissabte 28 de març.

Inauguració al barri de La Barceloneta
Enguany la inauguració tindrà lloc el dissabte 14 de març al migida amb un recorregut itinerant ben a prop del mar. Una autèntica festa al barri de la Barceloneta amb una selecció de propostes que van des de la performance fins a la dansa aèria passant pel claqué, el flamenc, la dansa contemporània, les danses urbanes i la dansa tradicional, tot des d’una mirada contemporània. Els mestres de cerimònies d’aquest recorregut seran Los Moñekos i Jorge Albuerne que guiaran el públic per veure espectacles com  Creació ex profeso  de Pol Jiménez i Anna Llombart,  Underneath  de Cia. Lali Ayguadé i  Topa  de Brodas Bros i Kukai Dantza. Fins a un fi de festa espectacular protagonitzat per la companyia barcelonina Sacude que presentarà  EUFORIA , una peça catàrtica de dansa aèria i música electrònica sobre una gran plataforma rectangular suspesa a l’aire i que també es representarà a la resta de municipis al llarg del Dansa Metropolitana.

Cloenda participativa en homenatge a Alicia Alonso
El dissabte 28 de març a les 12h (hora de trobada: 11h) tindrà lloc el  Tohom balla, una acció participativa organitzada simultàniament a les diferents ciutats que participen en el Dansa Metropolitana i que donarà el tret de sortida a tota una jornada plena d’activitats per acomiadar l’edició d’enguany del festival. A la ciutat de Barcelona es canvia la ubicació i enguany el Tothom balla  es ballarà a La Rambla (en una fila de gent a la qual tothom es podrà unir que pujarà des de Liceu fins a Canaletes).

La coreografia d’aquest any ha estat ideada per Germana Civera al ritme del popular vals d’ El llac dels cignes de Txaikovski que alhora vol ser un homenatge a l’artista cubana Alicia Alonso, la llegenda del ballet que va morir fa pocs mesos. Al final sonarà el Let’s dance de David Bowie, un final ben contemporani en què es combinaran lliurement diferents llenguatges coreogràfics com a expansió de la festa.

La cloenda seguirà especialment amb força a L’Hospitalet que celebrarà el  Territori Dansa amb una quinzena de propostes de dansa al carrer que es podran veure al llarg del dia.

 

Més informació i imatgesCompartiu aquest contingut